Elengedni a függőségeket és helyet adni az újnak

 




Vajon hányszor érezted már életedben, hogy egy hatalmas labirintusban sétálsz, és nem találod a kiutat? Újra és újra beleesel ugyanabba a gödörbe. A végén már ahhoz sincs erd, hogy kimássz belle, és az öngylölet benned hatalmassá n. A keletkezett hiányérzetet pedig elkezded máshonnan pótolni. 

Mi az, amihez a szeretetlen idszakokban leginkább fordulsz? Cigaretta, csokoládé, alkohol, szerencsejáték, telefon, vásárlás, munka, esetleg valami más?


Ahhoz, hogy el tudd engedni a kényszeres cselekedeteidet, bíznod kell magadban! Ahhoz, hogy bízni tudj, szintén kell szeretned önmagad... Vajon mikor és hol veszítetted el ezt a kapcsolatot a lelkeddel? Amikor olyan mélyen megkínzott az élet, hogy kiüresedtél... És ezt az érzést pótolnod kellett valamivel. Lehet, hogy oly régen történt, hogy már nem emlékszel rá. De vajon képes vagy végre megbocsátani önmagadnak? Hiszen mindannyian hibázunk, mindannyian hordozunk sebeket, amiket próbálunk betakargatni, mert annyira fáj. Emlékszel, amikor úrrá lett rajtad a tehetetlenség érzése? Mikor mondtad ki utoljára tiszta szívvel azt, hogy bízol magadban? Pedig ezen múlik minden!

Sokszor érezted gyermekkorodban, hogy nem bíznak benned eléggé? Vagy inkább azt érezted, hogy nem figyelnek rád, és egyedül maradsz az érzéseiddel? Ezt a hiányzó érzést, ezt az rt próbálod a függségeddel megtölteni. Mert amikor ezt teszed, a mélyen sajgó sebek egy kicsit mintha nem fájnának. 


Arra kérlek, állj a tükör elé, nézz a saját szemedbe és mondd el, hogy mostantól nem vagy többé önmagad ellensége. A függséged csupán egy túlélési rendszer része, amíg nem tudod, hogyan élj tudatosan. Mondd ki többször:

„Bízom magamban! szeretem magam!”


Mondd ki hangosan, mi mindentl szeretnél megszabadulni, mi az, amit nem akarsz tovább magaddal cipelni az úton.


A jelen időszak erős energiái támogatnak téged, így mindenképpen érdemes időt fordítanod önmagadra!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések