Tanuld meg szeretni önmagad!


Itt az idő, hogy felpezsdítsd a szunnyadó energiákat és nekiállj cselekedni! Biztos vagyok abban, hogy régóta keresed-kutatod, mi okozhatja, hogy egy idő után mindig elfáradsz és feladod... Van, hogy éppen a cél előtt fordulsz vissza... Elfogy a hited és a motivációd. Mintha lenne egy láthatatlan erő, ami visszahúz, és nem engedi a beteljesedést. Nem jársz messze az igazságtól, de ezt az erőt odabent kell keresni, nem a külvilágban.

„Mindenki azt kapja, amit a hite szerint megérdemel”- oly sokszor hallottuk ezt a közhelynek tűnő igazságot. De vajon felismerted már a valódi értelmét? Sokak életét az önbecsülés hiánya keseríti meg. Megítéljük azt, ahogy a múltban cselekedtünk, és emiatt nem tudjuk maradéktalanul elfogadni önmagunkat.


Önmagunk szeretetét, megbecsülését sokszor feltételekhez kötjük: „majd ha sikeres leszek, megérdemlek egy szép autót”, “Ha egyszer karcsú leszek, megérdemlem a szép ruhákat, “majd he sikerül leszoknom a dohányzásról, megérdemlem, hogy egészséges legyek”, „majd ha végre csinosabb leszek, megérdemlem a szerelmet”, stb... Általában a bennünk lévő méltatlanság érzése okozza ezt az önszabotázst, amit aztán visszaigazol a környezetünk is. Ha nem szereted eléggé önmagad, olyan társak akadnak utadba, akik szeretetüket feltételekhez kötik. Ha mindig találunk hibát abban, amit teszünk, társaink is állandóan kritizálni fognak. Így azt gondolom, ha sikeres, elégedett és boldog ember akarsz lenni, a legfontosabb, hogy szeresd és tiszteld önmagad!

– Ha tudnám, hogyan kell, már régen megtettem volna... – gondolod magadban. Éppen ezért szeretnék neked adni néhány jó tanácsot, mert biztos vagyok abban, hogy tudatos odafigyeléssel közelebb kerülhetsz önmagadhoz.


Először is arra kérlek, légy türelmes magadhoz! Talán

túl régóta élsz szeretetlenségben, időbe telik átírni magadban ezeket a mintákat. Ne bántsd, ne ostorozd magad, ha hibázol! Szűrd le a tanulságokat és menj tovább. Ha szeretnél valóban önszeretetet gyakorolni, keríts időt számodra fontos dolgoknak. Meditálj napi szinten, vizualizáld a vágyott jövőképedet. Minden apró lépésnél dicsérd, jutalmazd meg magad. Gondolj csak bele, mekkora utat jártál már be életed során, honnan hová jutottál. Bámulatos. Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy megfelelően bánj a testeddel. Éltető ételekkel és italokkal tápláld, és ő meg fogja hálálni gondoskodásodat. Végül talán a legfontosabb az, hogy békélj meg önmagaddal. Állj be minden nap a tükör elé, nézz a saját szemedbe és barátkozz magaddal. Mondd ki többször:

„Szeretlek! Hiszek benned! Biztonságban vagyok!”

Ha betartod ezt a néhány egyszerű pontot, biztos vagyok

benne, hogy nem fogod feladni! Végig tudsz menni az álmaid felé vezető úton! Legyen a mai nap egy új életszakasz kezdete!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



 

Megjegyzések