Elengedés: Kulcs a boldogsághoz




Talán neked is volt már részed olyan találkozásban, amely mindent megváltoztatott az életedben. Megismerted őt, és általa más emberre váltál. Vagy lehet, hogy pont ő segített abban, hogy visszatalálj önmagadhoz? 

Megnyílt a szíved és a boldogság érzése beköltözött minden sejtedbe. Telt-múlt az idő, és a régmúlt démonai életre keltek benned, felidézve a régi események fájdalmát. Elkezdtél rettegni, hogy mi van akkor, ha elveszíted őt… Az érzés egyre erősödött, és pont abban a helyzetben találtad magad, amit annyira szerettél volna elkerülni. Akkor azt érezted, hogy milyen kegyetlen a sors… Sajnáltad magad, amiért ilyen szerencsétlen életre születtél. 


Nem árt tudatosítani magunkban, hogy a félelem a legerősebb teremtő érzés. Ha valamitől félünk, azt jelenti, hogy nem értettük meg. Ilyenkor a sors ad különböző helyzeteket, amiben megtanulhatjuk a leckét, hogy többé ne kelljen rettegnünk tőle. 


Az elengedés nem azt jelenti, hogy elzárkózom a vele való kapcsolattól. Nem azt jelenti, hogy többé nem szeretem őt. Nem azt jelenti, hogy bezárom a szívem előtte. 

Elengedni a függéseket kell. El kell fogadni, hogy bizony a szeretet feltétel nélküli, és bármit is tesz a másik, mindig lesz helye a szívemben. Ha az érzés elmúlik, az nem valódi szeretet volt. 


Bízom a sorsban és hiszem, hogy minden úgy alakul, ahogy leginkább a javamat szolgálja. Elengedem azt a kényszerképzetet, hogy csak egy ember mellett lehetek boldog. Ez olykor sok időbe telik. Van, amikor csak utólag látjuk be, hogy amit tragédiaként éltünk meg egykoron, az tulajdonképpen óriási szerencse. 


Hidd el, egyszer te is azt fogod mondani, hogy ELÉG VOLT! Amikor az élet már eléggé megkínzott, meg fogod érteni, hogy csupán a ragaszkodásod tart szenvedésben. 


Idővel megérted majd, hogy nem mindenkiből lesz életre szóló társ, aki érzéseket ébreszt bennünk. És utólag tudni fogod, hogy minden úgy volt jó, ahogy történt. 


Ha jelenleg nem tudtok együtt lenni, annak is oka van. Talán nem megfelelőek a körülmények, vagy a jelenlegi fejlettségi szintjén csak rombolná az önbecsülésedet. De milliónyi oka lehet annak, hogy az élet elválaszt benneteket. Higgy abban, hogy ez így van jól. 


Ne állítsd meg az életed senki miatt, ne várj senkire! Engedd el! Ha dolgotok van egymással, úgyis visszatér. Ha pedig nincs, akkor esélyt adsz magadnak a boldogságra valaki mással!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


 

Megjegyzések