Minden időszaknak megvan a maga értéke és csodája

 


Valamikor réges-régen, egy picike ország szívében élt egy kis tündér, kinek feladata az volt, hogy segítsen, hogy a búzamezők gyümölcsözővé váljanak. Szárnyai gyönyörűen csillogtak az aranyszínű, reggeli fényben, amikor összetalálkozott a nap sugaraival. Érezte, hogy ez a reggeli csoda sok-sok bölcsességet tartogat számára. Nyitottan csodálkozott rá a világra, ártatlanul figyelte a természet változásait. 

A Nap mosolyogva szólt hozzá: "Kedves Tündér, látom, milyen kitartóan dolgozol azon, hogy a búzák megerősödjenek. De tudnod kell, hogy hamarosan eljön az ősz, és új kihívások elé nézünk."

A tündér szomorúan hajtotta le fejét, de a Nap tovább folytatta: "Ne feledd, hogy a változásoknak is megvan a maguk szépsége és tanulsága. A búzamező aranyról barnára vált, majd hófehér takaró borítja be, végül újjászületik minden évben. A lehullott búzakalászok a föld alatt pihennek, hogy új életre keljenek a következő tavasszal."

A tündér megrázta a fejét: "De mi lesz velem, amíg a búzamezőnek újra szüksége lesz rám?"

A Nap mosolyogva válaszolt: "Te is része vagy ennek a ciklusnak, mint minden élőlény a Földön. Az ősz a pihenés és a megújulás ideje. Érdemes csendben elmerülnöd a belső békében, vagy fejlődésre fordítanod az időt. Amikor eljön a tavasz, és a búzamező ismét éledezni kezd, te is erősebb és bölcsebb leszel, hogy méginkább segíthesd a növekedést."

A Búzamező kis Tündére örökre megtanulta ezt a bölcsességet. Elfogadta, hogy minden időszaknak megvan a maga értéke és csodája. Ahogy az ősz beköszöntött, a boldogan figyelte, hogy a búzamezőn megkezdődött a csendes pihenés,  a megújulás felkészülésének ideje.

És mire a tavasz megérkezett, a kis Tündér sokkal erősebbé és bölcsebbé vált. Segített a búzák növekedésében, és a Nap békésen és büszkén mosolygott le rá.

Megértette, hogy minden időszaknak megvan a maga szerepe és szépsége, és minden változás új lehetőségeket hoz magával. A tündér és a nap találkozásának emléke örökre a szívükben maradhat, mint egy inspiráló történet a változás elfogadásához és a belső növekedéshez.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések