Testvéri kapcsolatok


"Testvéreinkhez fűzhet bennünket a legfontosabb és akár a legmélyebb kapcsolat életünk során. Közös gyökereink örökre összekötnek bennünket, egymásra utaltságunk által pedig rengeteget fejlődhetünk. A testvérek között kialakul egy láthatatlan energetikai kötelék, amelyen keresztül folyamatosan támogathatják, inspirálhatják egymást.

Édesanyánk után általában a testvérünk az, aki lehetővé teszi számunkra, hogy megtapasztalhassuk az egységet másokkal. Megmutatja, hogy sosem vagyunk egyedül, részei vagyunk egy nagyobb egységnek.

Ha gondolatban újra visszautazunk a gyermekkorunkba, rá fogunk döbbenni, mennyire fontos, hogy milyen kapcsolatot alakítottunk ki a testvérünkkel, testvéreinkkel. Gondolj csak bele, hogy életed első „párkapcsolata” a testvéri kapcsolatod volt. Elképzelhető, hogy egy szobában laktatok, egy ágyban aludtatok, és osztoznotok kellett a játékaitokon, ruháitokon. Ha sok időt töltöttetek együtt, kialakult benned egy kép, hogy neked milyennek „kell” lenned egy kapcsolatban. Ha a testvéred túl erős egyéniség, és mindig igyekezett elnyomni téged, esetleg idősebb volt és mindig „tudta”, hogy neked mi lenne jó, elképzelhető, hogy a párkapcsolataidban is hajlamos leszel olyan társat választani, aki feletted uralkodik. Ha te voltál túl gondoskodó, és úgy érezted, hogy a testvéred túl felelőtlen, akkor lehet, hogy most is olyan társakat vonzol, akiket meg kell mentened. Egy dolog biztos: testvéreddel való kapcsolatod meghatározza a többi emberrel való kapcsolatodat is.

Talán már tisztán látod, hogy testvéri kapcsolataink sokkal fontosabb szerepet játszanak az életünkben, mint eddig hittük. Gondolj csak bele: már az életünk egész korai szakaszában elkezdik nekünk tanítani az elfogadást és a megbocsátást. Azt tapasztaltam, hogy azonos habitusú szülőpárhoz általában nagyon különböző személyiségű gyermekek születnek (még akkor is, ha ikrek), ezzel a szüleiket és egymást is tanítják.

Az a testvérek feladata, hogy egymás mellett álljanak és támogassák a másik fejlődését. Ehhez azonban először el kell fogadniuk egymás különbözőségeit és azt, hogy a másik útja nem azonos a miénkkel.

A testvérek közötti kapcsolatok azonban nem mindig felhőtlenek és harmonikusak, hiszen erőteljesen befolyásolhatják azok a dinamikák, amik a családban uralkodnak.

Ha úgy érzed, hogy a testvéri kapcsolataid már a kezdetektől fogva diszharmonikusak, vizsgáld meg kérlek a felmenőid testvéri kapcsolatait! Ha az ősi családfán jelen van a kirekesztettség, ez könnyen átragadhat a mi generációinkra is.

A feladatunk az, hogy elfogadás szülessen bennünk a testvérünket illetően, akkor is, ha olyan döntéseket hoz, amelyek a véleményünk szerint nem szolgálják a fejlődését. Neki is saját sorsfeladatai vannak, ezért az a legideálisabb, ha folyamatosan támogatjuk egymást az életünk során.

Ha úgy érzed, hogy túl sok sérelmet hordozol a szívedben a testvéreddel kapcsolatban, akkor kérlek végezd el az alábbi gyakorlatokat!"


Idézet Guzsik-Mohácsi Viktória: “Lelki örökségünk-avagy a családfánk programjainak oldása” című könyvéből


A könyv megvásárolható: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


 

Megjegyzések