Május 8. Újhold: Újjászületés a belső gyermek segítségével

 


Vannak idszakok, amikor életünk tele van kihívásokkal és stresszel, és ezek idvel elszakíthatnak minket a valódi énünktl és a bels gyermekünktl. A bels gyermekünk azonban az öröm, a kreativitás és a játékosság forrása, amelyek segítenek nekünk visszakapcsolódni az élet örömeihez és megtalálni a boldogságot. Ez különösen fontos a megújulás idszakában, amikor az életünk alakulása és a változások okozta stressz nagyobb kihívást jelentenek számunkra. 

Amikor felvesszük a kapcsolatot bels gyermekünkkel, akkor lehetséget kapunk, hogy újra felfedezzük a kreativitást, az örömöt és a spontaneitást. Újra megtalálhatjuk azokat a dolgokat, amelyek boldoggá tesznek minket. A bels gyermekünkkel való kapcsolatfelvétel feléleszti az életernket, és új energiát ad a jövhöz. Megtaníthatja, hogyan fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, és hogyan találjuk meg az egyensúlyt az életünkben. Amikor felvesszük a kapcsolatot bels gyermekünkkel, az segít nekünk abban is, hogy újra megnyíljunk és felfedezzük a világot. Azáltal, hogy visszakapcsolódunk valódi énünkhöz, megersödik az önbizalmunk és az önértékelésünk. Ez segíthet abban, hogy magabiztosan és hatékonyan kezeljük az élet kihívásait. 

A bels gyermekünkkel való kapcsolatfelvételnek számos módja van, és fontos megtalálni azt a módszert, ami számunkra a legmegfelelbb. Ez lehet például a meditáció, bármilyen kreatív tevékenység, játék vagy akár sport, ami boldoggá és teljesebbé tesz minket. 

Az újhold idszakában különösen fontos, hogy visszakapcsolódjunk ehhez a forráshoz, és megtaláljuk azokat az élményeket, amelyek feltöltik az energiánkat és boldogságot hoznak az életünkbe. Így újult ervel és lendülettel vethetjük bele magunkat az élet kihívásaiba, és képesek leszünk megbirkózni a változásokkal. 

Ha szeretetteljes kapcsolatot ápolunk bels gyermekünkkel, akkor könnyebben találhatjuk meg azt az utat, ami valóban boldogító és értékes számunkra, mert képessé válunk figyelni a bels hangunkra és követni a szívünket. 

Az újhold energiája elszántsággal és bátorsággal ruház fel, hogy legyen elegend erd végigcsinálni az újjászületés folyamatát. És ha így teszel, akkor biztos lehetsz benne, hogy többé nem fogsz visszafordulni. 

Ne ijedj meg attól sem, ha embertársaid a napokban támadásokat intéznek feléd. Azok, akik tudattalanul vergődnek abban a mocsárban, amit önmaguk teremtettek, most másokat hibáztatnak életül alakulásáért. Minden apróságba belekötnek, felnagyítják a jelentéktelen dolgokat, megbántalak, megaláznak másokat azt remélve, hogy ettől talán fontosabbak lesznek a saját életükben. Neked ezzel csupán annyi feladatod van, hogy hátat fordítsd! Ne vedd magadra, ha bírálnak, ha gúnyolnak vagy becsmérelnek olyan emberek, akik semmit nem tudnak rólad! Neked ehhez semmi közös, ezek csupán mások vélt vagy valós problémái. Ha bárkinek gondja van veled, soha ne felejtsd el, hogy: AZ AZ Ő GONDJA, NEM A TIED! Iktass ki minél több stresszforrást az életedből, és csak azon dolgok felé fordulj, amelyek támogatják a céljaid megvalósulását. Ne feledd, hogy ilyen gyors még sosem volt a teremtés, mint napjainkban. Pont ezért ne szentelj figyelmet a negatív gondolatoknak, a lehúzó embereknek. Köszönd meg magadban, hogy felhívták a figyelmed arra, hogy még egy dolog, amit el kell engedned, és emelt fővel menj tovább. Te a saját boldogságodért felelsz. :) 

Jó úton vagy, csak menj tovább ;)




Kreatív gyakorlat a májusi újholdhoz:


Képzeld el, hogy elérkezett az újjászületésed ideje! Éld át minden érzékszerveddel az élményt. Írd le, hogyan érzed magad ezen a napon, és mi az els dolog, amit szeretnél megtenni! lépj kapcsolatba bels gyermekeddel és mesélj neki az új életedrl. 



Meditáció a májusi újholdhoz:


Feküdj le kényelmesen, hunyd be a szemedet, és figyelj a légzésedre. Az orrodon át mélyen beszívod a levegt, bent tartod néhány másodpercig, majd a szádon át kiengeded. Érezd, hogy a tested egyre jobban ellazul. Képzeld el, hogy egy csendes és gyönyör parkban sétálsz. A nap sugarai áthatolnak a fák lombjain, és lágyan simogatják az arcodat. Hallod a madarak csicsergését, és a falevelek suhogását a szellben. Rövidesen észreveszel egy kis tavat, melynek partján meglátsz egy kisgyermeket. Azonnal felismered, hogy a bels gyermeked. Egyre közelebb mész hozzá. Látod, ahogy mosolyog rád. Az az érzésed, hogy már várt téged. Odalépsz és megsimogatod az arcát. Látod a boldogságot a szemében, és érzed a feltétel nélküli szeretetét. Kérd meg bels gyermekedet, hogy adjon át neked egy fontos üzenetet az újjászületéseddel kapcsolatban. Figyelj az érzéseidre, és hagyd, hogy a bels gyermeked segítsen neked újra kapcsolatba lépni a gyermeki örömmel, az ártatlansággal és a boldogsággal. Maradj itt, amíg csak szeretnél, majd lassan térj vissza a jelenbe. Nyisd ki a szemed, érezd magad frissnek és kiegyensúlyozottnak. 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések