Az élet ecsetvonásai

 



Az életünk olyan, mint egy művészi alkotás. Minden ecsetvonás egy döntést, eseményt vagy élményt jelképez, amelyek hozzáadódnak a nagy egészhez. Ahogy a festővászon előtt állsz, visszatekinthetsz az eddigi alkotásodra: ez a múltad. Néha megállsz, elgondolkodsz: Vajon helyesen választottad meg a színeket és a formákat? Ők azok a személyek, akikkel eddig körbevetted magad.

Tovább pásztázod a képet, jobb oldala még homályos. Pedig annyira szeretnél tisztán látni! Aggódni kezdesz. Mi lesz, ha egy hirtelen mozdulat elrontja az egész kompozíciót? Ne aggódj! A mű folyamatosan alakul, és neked mindig van lehetőség javítani, vagy akár újrakezdeni a festést. Bíznod kell magadban, és folytatni az alkotást! Tervezz előre és lásd a lelki szemeiddel, milyen lesz a végső eredmény, így kevésbé érnek majd meglepetések.

Ahogy telik az idő, elfáradsz, a fények megváltoznak, és a színek is másképp tűnnek fel a vásznon. Mi történik ilyenkor? Az árnyékok elrejthetik a részleteket, és aggódni kezdesz, hogy talán elrontasz valamit. Ne állj meg! Ahogy alkalmazkodsz a megváltozott fényviszonyokhoz, tudni fogod, hogyan folytasd tovább. 

Meg fogod érteni, hogy  többféleképpen is folytathatod. Válassz bátran színeket és formákat, ne érdekeljen mások véleménye, hiszen ez a te műalkotásod. És ha már döntöttél, ne aggódj azon, mi lett volna, ha…Ne bánj meg semmit, hiszen a műved úgy tökéletes, ahogy van. Próbáld meg szeretni és tedd szebbé, amennyire csak tudod… 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések