A hosszan tartó párkapcsolatok titka



Talán veled is megtörtént életed során, amikor egy csodás “véletlen” alkalmával számodra különleges emberrel hozott összes a sors. Amikor nem csupán két test, hanem két lélek találkozott. Talán úgy érezted, mintha ezer éve ismernétek egymást, pedig most láttátok a másikat először. Legalábbis ebben a testben biztosan. De vajon a lélek képes visszaemlékezni? 


Ezek a sorsszerű találkozások már születésünk előtt elrendeltettek.  Előre megbeszéljük, kivel, mikor és hol kapcsolódunk a földi létben. 


Viszont óriási tévedés azt hinni, hogy onnantól kezdve sorsunk összefonódik, és semmi nincs, ami elválasztana bennünket egymástól. Tévedés azt gondolni, hogy az eleve elrendelt kapcsolódások örökké tartanak. 

Egy kapcsolat nem azért tart hosszú ideig, mert elrendeltetett. A találkozás valóban sorsszerű, de a szabad akarat megakadályozhatja, sőt felülírhatja azt, amit annak idején elterveztünk. Minden pillanatban döntéseket hozunk, amik vagy közelebb visznek a bennünket a boldogsághoz, vagy eltávolítanak tőle. 

Sokszor van, hogy a feltétel nélküli szeretetre meg kell érni. Ez nem azért van, mert nem jár nekünk… Az igazság az, hogy tele vagyunk önbüntetésekkel és mi zárjuk el magunk elől a boldogságot. 


Hiába hisszük, hogy mi készen állunk, és csak a másiknak kell fejlődnie, ez nem így van. Gondolj csak bele kérlek, ha két játszmákkal teli világ találkozik, előbb-utóbb zátonyra fut a kapcsolat. Hiába erősek az érzelmek, a régi berögződések, viselkedésminták képesek véget vetni a boldogságnak. 


Ilyenkor meg kell tanulni szabadon engedni egymást. Meg kell tanulni hinni… bízni… Az őszinteség mestereivé kell válnunk ahhoz, hogy működjön a kapcsolat. Tudni kell elengedni, megbocsátani, elfogadni.

Igen, valóban, a találkozás sorsszerű. De egy párkapcsolat azért lesz hosszútávú és szeretettel teljes, mert a két ember úgy dönt, hogy hajlandó tenni azért, hogy működjön a kapcsolat. És ez bizony sokszor kemény munka, hiszen a másik tükröt tart elénk, amibe olykor fájdalmas belenézni. 


Egy kapcsolatban mindig lesznek megoldandó feladatok. Hiszen két különböző emberről szól, akik más körülmények között nőttek fel, más neveltetésben részesültek. Egészen biztosan vannak dolgok, amiket másképpen látnak. A szeretet lényege éppen az, hogy meglássuk a tükörben, miben kell tovább fejlődnünk. Ahol mindig, mindenben egyetértenek, ott elfojtások vannak. Pedig a hosszútávú tiszta kapcsolatok egyik alap pillére az őszinte kommunikáció. 

Az "IGAZI"-val is folyamatosan kell dolgozni a kapcsolaton, hogy működőképes legyen. Erre azonban csak akkor vagyunk képesek, ha elsajátítunk némi önismeretet. 


Egy jól működő párkapcsolat két ember felelőssége. És hiába a lélektársad valaki, ha a fizikai szinten képtelenek vagytok az együttműködésre. Ne feledjük, fizikai testben élünk, tanulnivalókkal születtünk. A szerelem valóban egy csodálatos dolog, de a boldogsághoz önmagában kevés. Az érzésnek és a folyamatos változásra való hajlandóságnak bizony együtt kell járnia. Így lesz egy kapcsolat örök és halhatatlan, folyamatosan megújuló, feltétel nélküli szeretettel teli.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések