A szívcsakra betegségei: a lelki problémáktól a rákig




Vérkeringési problémáid vannak? Gyakran szúr a szíved? Sokszor elnyomod a saját érdekeidet? Figyelj jobban magadra, mielőtt túl nagy bajt okoznál!

A hét csakra speciális hely testünkön, ahol különösen érezzük energiáinkat, ahol felvesszük és feldolgozzuk a külvilág impulzusait. A csakrák testünk erőközpontjai, melyek olyan összefüggő rendszert alkotnak, mint a naprendszerünk. A hét csakra hét archetipikus tudati állapotnak is megfelel, amelyek szorosan kötődnek az emberi test bizonyos helyeihez. Ezek a testi helyek és a tudatállapot kommunikálnak egymással. Az elnyomott érzések feszültség formájában a test meghatározott területein jelennek meg. Így például a félelem a nyakban összpontosul, az együttérzés a szívcsakrában.


A hét csakra elhelyezkedése

• Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál lehet érzékelni. 
• S zexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érzékelhetjük. 
• Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája. 
• Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érzékelni. 
• Torokcsakra: energiáját a legtöbben a torkuk alján érzékelik, ahol a kulcscsont kezdődik. 
• Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között érzékelhetjük. 
• Koronacsakra: ennek a csakrának a legnehezebb érzékelni az energiáját, mely a koponya közepén, a kutacsoknál található.


A szívcsakra

A szívcsakrával való foglalkozás különösen a páncélnak nevezett feszültségeket oldja a mellkasban és a háton. Mivel kultúránkban sokat kell íróasztalnál ülnöd, ezért vagy különösen feszült ezen a területen. A szívcsakra nyitottsága, amely egyúttal a mellkas nyitottságát is eredményezi, szabadságérzettel és a tágasság érzetével tölt el. A szívcsakra területe hangulatod kifejezésének központja. Szívcsakrád rögtön megérzi, hogy a másik ember hangjában van-e szeretet, vagyis, hogy nyitott-e a szívcsakrája. A mi kultúránkban a nők gyakrabban hallgatnak a szívükre, mint a férfiak. A nyitott szívcsakra sok olyan információt meghall, amit mások nem. Ez a csakra lényeges megismerő szerv a szociális helyzetekben. A szívcsakra legfontosabb tanulási feladata az érzések útján történő megismerés.



A szívcsakra betegségei

E csakrához tartozik például az allergia kialakulása, az immunbetegségek. A szívcsakrával döntöd el, hogy mit fogadsz el és mit nem. Fizikai síkon ennek az antitestképződés felel meg. Ahogy az antitestek eldöntik, hogy mi használ neked, és mi árt, úgy teszel te is különbséget a szív és a szeretet síkján. A szívcsakránál gyakran fel kell oldanod egy bizonyos keserűséget. Ideális esetben ezzel megtanulod kezelni a szomorúságot és a megbocsátást. A betegségek fő okai olyan fel nem dolgozott érzések, amelyek a szívcsakra körül páncélt képeznek.



Általános tanácsok a szívcsakra működésének optimalizálásához

Szeresd embertársaidat, de magad is. 
Mindennap tegyél valami jót másoknak és önmagadnak is. 
Viselj gyakran zöld ruhát, vagy aludj zöld színű ágyneműben. 
Tegyél rózsakvarcot a párnád, vagy az ágyad alá. 
Bocsáss meg másoknak, amitől megtisztul a szíved. 
Foglalkozz sokat egyedül érzéseiddel és szükségleteiddel. 
Olvass romantikus irodalmat.


Fizikai megbetegedések

Allergia: A túl aktív immunrendszeredre vezethető vissza. Immunrendszered olyan érzékeny, mint viselkedésed a hétköznapokban. Ez legtöbbször abban nyilvánul meg, hogy túl érzékeny vagy a bántásokkal és a szeretetlenséggel szemben.
Immungyengeség: Ez szimbolikusan azt a vágyat fejezi ki, hogy nem akarsz különbséget tenni barát és ellenség, ismeretlen és ismerős között. Mivel testi síkon nem teszel különbséget jó és rossz között, nem is védekezel, így eljutsz a hőn áhított nyitottsághoz. Minden esetben ez a fajta "nyitottság" halálos is lehet, ahogyan az aids is mutatja. Nem szabad elfelejtened, hogy a szíveddel megkülönböztetsz és differenciálsz.

Aids: A legtöbb aids-beteg szív- és szexcsakrája is kaotikus. E szörnyű betegség során legfeljebb csak a szívcsakra kap táplálékot a társadalom figyelme révén. Az aids egyértelműen mutatja, hogy a külső behatások - megérdemelten vagy ártatlanul - visszahatnak az érintett csakráira. Ezt karmának is nevezhetjük.

Rák: A rák egyszerre érinti a köldök- és a szívcsakrát. A szívcsakra megengedi az egészségtelen sejtburjánzást, a köldökcsakra pedig befelé fordítja a feldolgozatlan agressziót. A betegségben érintett szerv mindig azt szimbolizálja, amit meg kell tisztítani. Egy olyan sejt, ami eddig életét és munkáját a szervezet szolgálatába állította, most hirtelen nem akarja ezt. Követi szabadságvágyát, és nem veti alá magát a szervezet kényszerítésének. Minden rákos beteg találkozik a szabadság és korlátozás, vagy alkalmazkodás kérdésével életesorán.

Fertőzések: Szinte mindig az immunrendszer gyengeségére utalnak.

Szívpanaszok: Legtöbbször az az oka, hogy nem hallgatsz a szívedre. Mintha szívtelenül élnél. Ez gyakran merev nézetekben és feszültségben nyilvánul meg. Gyakran okozhat szívpanaszt az anyához való kötöttség is, ami vagy nagyon erős, vagy nagyon hiányos volt. A szív jelképezi az anyát az emberi testben, és a szívcsakra minden problémája arra késztet, hogy gondold át alaposan édesanyáddal való kapcsolatodat. Ha szívinfarktusra hajlamos vagy, akkor hordj magadon zöld tarmulint, amely megvédi a szíved.

Vérkeringési problémák: A szíveddel és azzal függ össze, hogy mennyire vagy képes szeretni. Itt azzal a kérdéssel állsz szemben, hogy engeded-e véredet szabadon áramolni? Ennek analógiás megfelelője, hogy engeded-e a szeretetet és a szerelmet szabadon áramolni. 


Megjegyzések