A pénz jó vagy rossz?


Sokan mondják, hogy a spirituális embereknek egyáltalán nem számít/nem fontos a pénz. Szerintem pedig aki ezt mondja, nem spirituális. Nem kell túlmisztifikálni, a pénz egy szükséges fizetőeszköz. A pénz valóban nem tesz boldoggá senkit (hiszen rengeteg gazdag, boldogtalan ember él a világban), de ebben a civilizációban szükséged van pénzre a boldogsághoz. 
Akinek nincs, állandóan feszült. Egyetértek azzal, hogy feleslegesen halmoznak emberek, de az élményekhez is szükség van pénzre. Azt tapasztalom, minél több részét ismeri meg a világnak az ember, annál inkább megérti önmagát. 
Nem vagyok híve spájzolásnak, annak viszont igen, hogy olyan dolgokat tehessünk meg, amiktől sokkal jobban érezzük magunkat... Amitől szárnyal a lelkünk...
Nagyon sokszor le lehet mérni egy ember önmagához való viszonyát, csak elég megnézni, milyenek a körülményei. Amennyit hited szerint érsz, olyan mértékben van jelen a bőség az életedben. 
Spirituális emberként inkább úgy fogalmaznék, törekedjünk az egyensúlyra. Ne legyünk rabjai a pénznek, ugyanakkor ne is utasítsuk el. 
Sokan mondják, hogy a pénz nem boldogít. Meggyőződésem, hogy a pénztelenség sem. :)

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: Megjegyzések