Learatni, amit elvetettél


Ha tudni szeretnéd, mi minden fog történni Veled a jövőben, figyeld meg a jelen cselekedeteid. Minden mozzanattal, gondolattal és érzéssel magokat vetünk, és hidd el, kivétel nélkül ki fog kelni mind. 

Ha ostorozod, bántod, kritizálod magad, akkor olyan eseményeket vonzol magadhoz, amik méginkább megerősítenek hitedben, tehát mások is becsmérelnek majd. Ezt nevezik az “önmagát beteljesítő jóslat”nak. 

Érdemes tudatosítanod magadban, hogy sosem azt vonzod, amit szeretnél elérni, hanem azt, amilyen érzéseid vannak önmagad felé. 

Tehát elsőként foglalkozz az érzélmeid meggyógyításával. Vajon miért hiszed még mindig, hogy más többet érdemel, mint Te? Miért hiszed, hogy mindig csak adnod kell, elfogadnod soha? 

A gyógyulás mindig azzal kezdődik, hogy megváltoztatod az önmagadhoz fűződő viszonyod. Teljesen mindegy, honnan jöttél és mi történt a múltban, Te a legjobbat érdemled mindenből. Akkor is, ha sanyarú gyermekkorod volt. Akkor is, ha elhagytak, becsaptak, megaláztak, és elhitették Veled, hogy egy fabatkát sem érsz. 
Ha hagyod, hogy érzelmileg befolyásoljon az, amit mások tesznek vagy mondanak, akkor sajnos eszerint fogod leélni az életed. 

Ha eldöntöd, hogy felelősséget vállalsz, és tudatos teremtője leszel az életednek, akkor viszont nem lesz kit hibáztatnod. Tudni fogod, hogy bármi is történik, annak Te vagy az oka. Ugyanakkor lehetőséged van arra, hogy bármikor hozz új döntéseket. Az életed egy varázslatos csodává változik, ha elhagyod az áldozatiság csapdáját. 
A legnagylelkűbb viselkedés, ha önmagunkért vállalunk felelősséget – a gondolatainkért, az érzelmeinkért, a vágyainkért, a szükségleteinkért. Az a legjótékonyabb cselekedet, ha hűek vagyunk magunkhoz, és hagyjuk, hogy mások is felelősséget vállalhassanak önmagukért.

Fogalmazd meg, mi mindent szeretnél elérni még ebben az évben. A célok jelölik ki az irányt. Erőteljes energiákat hoznak működésbe, és elkezdnek megtörténni a “csodák”. Ha tudod, mit akarsz és kitartasz a célod mellett, akkor az Univerzum is azon munkálkodik majd, hogy mindezt valóra váltsd. De ha bizonytalan vagy, és hagyod, hogy befolyásoljanak, akkor a történések is bizonytalanok lesznek. 

Tehát add fel a rendelést az Univerzumnak, és engedd el az egészet. Ne görcsölj rajta. Biztos lesznek olyan események, amiket nem tudsz irányítani. Ez nem baj. Néha kellemes meglepetést okoznak, néha pedig kellemetlent. Ez mind hozzátartozik a fejlődésedhez. Fogadd el, hogy minden eseménynek célja van
A (számodra) negatív események is segíthetnek felkészíteni Téged arra, amire vágysz. Elképzelhető, hogy a beteljesedésig még feladataid vannak. Tanulnod kell. Ezt fogadd el. 

Ha célokat tűzöl ki, kezedbe veszed életed irányítását. Minden kitűzött cél egy fejezet lehet életed könyvében. A tudatos ember saját maga alakítja sorsát. Ugyanakkor elfogadja a szembe érkező eseményeket. Tudja, hogy életében semmi nem történik véletlenül. Megoldja, majd tovább lép. 

Ha Te is így teszel, életed maga lesz a csoda, és tárt karokkal várod majd az aratást, hiszen tudni fogod, milyen magokat vetettél. 

Kellemes és örömteli felismeréseket kívánok!

Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 
Kövess bennünket instagrammon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/

Megjegyzések