- Ha adni akarsz, tanulj meg teremteni


Mindenki azt adhatja csupán, ami benne él. A boldogtalan ember nem tud mást boldoggá tenni. Elsőként azért kell lépéseket tennie, hogy jól érezze magát. És az öröm, mint egy futótűz, terjed majd a környezetében élőkre. Egy boldog emberhez szívesen csatlakoznak mások. 

A sikertelen ember hiába próbál másokat sikerre vinni. Hiába próbál tanácsokat adni, hiszen nem ismeri az oda vezető utat. 

Nem tudjuk másoknak odaadni, mellyel mi magunk nem rendelkezünk. A hitelesség sokkal inkább arról szól, hogy megteremtem azt az életet, melyben jól érzem magam. Akkor is, ha ez nem felel meg mások elvárásainak. 

A jó vezető és tanító nem prédikál, hanem példát mutat. Nem azért él úgy, hogy csodálják, hanem azért, mert érzi jól magát. 
Az igazi vezető sosem vezet, hanem az emberek választják azt, hogy követik őt. 

Minden ember elsődleges feladata, hogy önmagán segítsen. Legyen a legstabilabb pont a saját életében. Ne legyen teher mások számára. 

Először építsd fel az életed, utána fogsz tudni adni másnak. Ne feledd: “Üres tányérból éhezőket megetetni nem lehet”… 

Ha adni akarsz, elsőként tanulj meg teremteni!

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu

Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: Kövess bennünket instagrammon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


Könyveimet itt vásárolhatod meg: https://aoestherwebshop.hu/vendegszerzok-konyvei-107

Megjegyzések