Gyógyulj a fák chi energiájával!

 
A fák rendkívüli energiával bírnak a tao mesterek szerint. Azon túl, hogy elnyelik a szén-dioxidot és oxigént állítanak elő belőle, el tudják nyelni a negatív energiát is és át tudják fordítani azt pozitívvá.

A fa gyökerei mélyen behatolnak a földbe és minél mélyebben teszik ezt, annál magasabbra nő a fa az égbolt felé. Elnyelik a Föld energiáját, ahogyan az égbolt univerzális erejét is.

 

A fákra úgy tekintenek, mint a Földön létező spirituálisan legfejlettebb növényekre azért, mert folyamatos meditációban állnak a finom energiákkal.

 

Kapcsolatba tudsz lépni a fákkal mindaddig, amíg megérted a nyelvüket. Segíteni tudnak abban, hogy megnyisd az energia csatornáidat annak érdekében, hogy ápold önmagadban a nyugodt jelenlétet és az életerőt.

Ők nekik is hasznos , amikor segítesz nekik a saját blokkjaik és élettelen részeik kiküszöbölésében. Mint bármilyen más kapcsolatban is, kölcsönösségi alapon, egymást segíthetitek. 

 

Hogyan használhatod a fák chi energiáját, hogy meggyógyítsd önmagad?

 

Kövesd az alábbi lépéseket, hogy kiválaszd a megfelelő fát, hogy létrehozz egy energia kapcsolatot azzal a fával és végsősoron meggyógyítsd önmagad:

 

Hogyan válaszd ki a megfelelő fát?

 

Az emberek a fa egyes részeit már olyan régóta használják gyógyszer készítési és gyógyítási célra, amióta az emberiség létezik. viszont menetközben azt is felfedezték, hogy milyen típusú fákat érdemes milyen típusú gyógyításra felhasználni.


A nagy fák a legjobbak, mint pl. a fenyők. Ők kisugározzák a chi-t táplálják a vért, erősítik az idegrendszert, sőt elősegítik a hosszú életet is, miközben táplálják a lelket és a szellemet. A fenyőfák gyakran szerepelnek ősi kínai versek és festmények alanyaként, rájuk mint „halhatatlan fákra” tekintünk.

 

Vannak viszont más fák is, melyek közül választhatsz. A nagyoknak maximális az energiája, míg azok, amelyek folyók/patakok közelében állnak szintén kiválóak.


A fák különböző jellemzőkkel rendelkeznek. Vannak forróbb és melegebb fák, mások hidegek vagy hidegebbek. Állandó gyakorlással meg fogod tudni különböztetni az egyes fajokat egymástól.
 

A fák különböző jellemzői:


- a ciprusok és a cédrusok csökkenteni tudják a lázunkat és jin energiával tudnak táplálni
- a fűzek segítenek a bélgáz kapcsán, ki tudják küszöbölni a fölösleges nedvességet a testből, csökkenthetik a magas vérnyomást, megerősítik a húgy hólyagot és a húgy vezetéket
- a szilfák lecsillapítják a szellemet és megerősítik a gyomrot
- a juhar jó a bélgázok ellen és csökkenteni tud bármilyen fájdalmat
- az indiai vagy bengáli fügefák megtisztítják a szivet és kiküszöbölik a nedvességet a testből
- a fahéj fák, eltávolítják a hideget a szívből és a gyomorból
- a fenyők segítenek elnyelni a zúzódásokat, ami csökkenti az izzadságot és gyógyítja a csont repedéseit
- a galagonya segíti az emésztést, erősíti a beleket és küzd a magas vérnyomással
- a nyírfák csökkentik a lázat, kiküszöbölik a test nedvességet és méregtelenítik a testet
- a szilvafa táplálja a lépet, a gyomrot és a hasnyálmirigyet és lecsendesíti az elmét
- a füge segít kiküszöbölni a túl sok forróságot a testből azáltal, hogy növeli a nyáltermelődést valamint táplálja a lépet és jótékony hatással bír hasmenés kezelésében
- az almafa erős hangulatjavító hatással bír, különösen virágzása idején
- a fekete bodza felfrissíti a szervezetet, vizelethajtó hatása van, meggyorsítja a sebek gyógyulását
- a gesztenyefa reuma ellen hat, erősíti a vérkeringést, szorongás esetén a fa elszívja a negatív energiát és lelkedet megnyugvással tölti el, erős szeretet energiát áraszt magából, gyógyítja a lelki sebeket
- a diófa fejleszti a döntéshozó képességet, ezáltal elősegíti a hatékony problémamegoldást, erőt ad, szorgalmassá, aktívvá és ellenállóvá tesz
- a hárs pótolja az elveszett testi és lelki erőt, képes az összetört szív meggyógyítására, segít az érzelmi problémák megoldásában és lázcsillapító hatása is van
- a tölgy javítja a vérkeringést és nagyobbteljesítményre ösztönzi a nyirok rendszert, gyorsabban és nagyobb mértékben tisztul a szervezet, a káros anyagok lebontása felgyorsul, nehéz feladat előtt, erősíti a lelkedet

 

Légy tekintettel arra, hogy a kis fák nem rendelkeznek elég energiával arra, hogy téged befogadjanak, míg a hatalmas fákat lehet lehúzza a saját energiájuk. A legjobb egy közepes méretű erős fát választani.

 


Hogyan lehet létrehozni az energiakapcsolatot a fával?


Létrehozhatsz egy csendes egyesülési rituálét a fával, amit megért mind a fa, mind pedig te.

 

Először is látnod kell a fa és életének a személyiségét. Vannak fák, amelyek nagyon nagy vonalúak és gyorsan odaadják neked azt az energiát, amelyre szükséged van.


Más fák viszont gyengék és betegek és először a te gyógyító energiádra van szükségük.

 

Némelyik barátságos, míg másokat egyáltalán nem érdekli, hogy mi van veled – az energiájuktól függően.


Mindegyikkel együtt működhetsz, hogy aztán végül megtaláld azt a fát, amelyik számodra a lehető legjobban működik.


Légy nyitott és add meg nekik a tiszteletet anélkül, hogy túl kemény nyomást gyakorolnál rájuk, hogy megfeleljenek az elvárásaidnak. A legfontosabb dolog a kapcsolat létrehozásában az, hogy közel légy a fához, hogy meg tudd érinteni azt, hogy meg tudj nyílni mindenféle szégyen nélkül és, hogy teljesen tiszta legyen a szándékod, miközben kimutatod a szeretetedet.

 

Az alábbi négy elem aktiválásának segítségével tudsz energia kapcsolatot kiépíteni a fával:

- érintés
- nyitottság
- komolyság
- szeretet

 

Mindenképp győződj meg arról, hogy legalább 30 percet töltesz a fával. Vannak viszont fák, melyek korábban reagálnak rád az energiájuktól függően.
Néhány technika gyakorlásként:

 

1., Fa ölelés: gyakorold egy fával, hogy elnyeled egy fa energiáját, majd pedig vissza adod azt a fának. Jin ciklus: használd a tenyered és a karod belső oldalát. Jang ciklus: használd az ujjak hegyét és a kar külső oldalait öleléskor.

 

2., Fával szemben ülés: használd a tenyered, hogy elnyeld a fa-chi-t, haladjon végig a karjaidon, fel a korona csakrába, majd le a gerinc mentén, a lábakon és a talpakon keresztül a fa gyökereibe körülbelül 3 m mélységbe.

 

3., Meditáció a fa közelében: meditálj a fa alatt ülő helyzetben. Nyeld el a fa energiáját a korona csakrádon és a mikrokozmikus pálya pontjain keresztül. (A Mikrokozmikus Pályát a test közepén húzódó kormányzó és befogadó vezeték alkotja, míg a Makrokozmikus Pálya magába foglalja az összes meridiánt.)

 

4., Állás a fával szemben: nyeld el a fa chi energiáját a korona csakrádon keresztül, vezesd le a testeden át a Földbe és vizualizáld a Föld energiáját fel a fa gyökerein, törzsén keresztül ismét a korona csakrádba. Így az energia körforgása jön létre közted, Föld Anya és a Fa között.

 

5., A legelterjedtebb mód, hogy a homlokodat, mellkasodat és a hasadat nekitámasztod a fa törzsének és két karoddal átöleled azt, bal kéz van felül.Hunyd le a szemed és lélegezz mélyeket és lazíts! Majd fordulj meg és a nyakad, hátad/gerinced, lábad érintkezzen a fa törzsével.

 

Hogyan kezdődik a gyógyítási folyamat?

 

Látogasd meg a fát rendszeresen. A fákkal való kapcsolat kiépítése tovább tart, mint az emberekkel való kapcsolat kiépítése.

 

De ha újra és újra visszatérsz ugyanahhoz a fához, akkor valószínűleg tartós barátságot fogsz vele kötni.


Amint elkezded őt rendszeresen látogatni, hamarosan várni fog téged. Van, aki azt mondja, hogy még a jelenléted is hiányozni fog neki.

 

A fákkal való spirituális egység létrehozása olyan, mint a szeretkezés, amihez érzékenység és gyengédség szükséges.


Amikor végre létre hozod ezt az egységet, nem kell kézben tartanod a helyzetet. Egyszerűen engedd meg magadnak azt, hogy lazíts, és feloldódj ebben az egységben.


Engedd meg a fának, hogy ő vezessen téged a gyógyulásod során. Lehet, hogy meggyógyítja a problémádat, vagy lehet intuitív útmutatást ad ahhoz, hogy hogyan tudsz további segítségre szert tenni.

 

Ha nem történik semmi más, akkor legalább meggyógyítja a problémád spirituális aspektusát.


Japánban az emberek „erdőfürdőket” vesznek, ahol nyugodt időt töltenek azzal, hogy elnyelik az ősi erdők bölcsességét, hosszan sétálnak a fák között, hogy stimulálják az immunrendszerüket. A taoizmusban a hallgatókat arra bátorítják, hogy fák között meditáljanak és úgy vélik a fák elnyelik az ő negatív energiáikat és egészségesekkel pótolják azokat. A fákra úgy tekintenek, mint a fizikai és érzelmi gyógyulás forrására, önmagukra pedig, mint közvetítőkre, akik elnyelik az Univerzum energiáit.

 

(A Jin és Jang energiák:
Jin: nő, tél, Föld, csend, Hold, víz, halottak, eső, hideg, Tigris, árnyék, nyugalom, kerek, ovális, páratlan számok, mozdulatlanság, völgyek, folyók, vízek
Jang : férfi, nyár, Ég, zaj, Nap, hegyek, élet, napfény, hőség, Sárkány, sötét világos, passzív aktív, szegletes. éles, páros számok, mozgalmasság, hegyek, magaslatok)


Forrás: https://angyalforras.hu/tudas/tudasforras/gyogyulj-a-fak-chi-energiajaval
Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések