Emberi kapcsolataink átrendeződése

 




Az elmúlt egy-két évben elég nyilvánvalóvá vált, mely emberi kapcsolataink értek meg az elengedésre. Erőteljes átrendeződés érzékelhető. Bármennyire fájdalmas is, hosszútávon a javunkat szolgálja. 


Az elmúlt időszakban mélyreható tisztulási folyamatok zajlottak bennünk (és zajlanak még most is), és nem egyforma ütemben fejlődtünk. Azon embertársainknak, akik más irányba tartanak mint mi, most búcsút intünk. Egyértelműen megmutatkozik, kinek nincs már helye az életünkben. Talán megtanultuk egymástól a leckét és útjaink most más irányba vezetnek. De az is elképzelhető, hogy pont általuk tanuljuk az elengedést, az elfogadást, vagy akár a megbocsátást. 


A nyomás, ami most a világban van, kihozza az emberek valódi énjét. Lehullanak az álarcok, most minden a felszínre kerül. Sokszor meglepődünk embertársaink reakcióján, hiszen válsághelyzetben nem nagyon tudják rejtegetni valódi személyiségüket. Most könnyen megláthatjuk, ki hol tart a fejlődés útján. Elég megfigyelni, hogyan reagálnak egy számukra kedvezőtlen hír hallatán. Csalódást érezhetünk, de hamar rájövünk, hogy az elfogadás a feladatunk, bármi is történik. 


A legnagyobb dilemmát az okozhatja, amikor hozzánk közel álló emberek élnek önpusztító életet. Amikor szeretteinknek vannak önsorsrontó gondolataik. Annyira szeretnénk segíteni, de szavaink süket fülekre találnak. 

Hidd el, ha már éppen elég fájdalmas nekik a lét, változni fognak. Addig bármit is teszel, teljesen felesleges. Ha a segítségedet kérik, nyújtsd a kezed. De ne akarj senki helyett semmit megoldani, mert elveszed a lehetőségét a fejlődésének! Attól ő még nem fogja akarni a változást. Lehet, hogy szenved, de egyelőre még jó neki, mert ha nem így lenne, keresné a megoldást. Tartsd tiszteletben mindenkinek a szabad akaratát, mint ahogyan szeretnéd, hogy tiszteletben tartsák a tiédet mások. 


Engedd el, aki távozni akar, ne tartsd vissza, nincs értelme. Azokkal az emberekkel, akik veled egy úton haladnak, erősítitek egymást. Nincs visszahúzó erő, nincsenek játszák. Tiszta, feltétel nélküli szeretet van, őszinteség. Ennek van itt az ideje.


Az hazug párkapcsolatoknak lassan vége szakad, a játszmák megbuknak, a titkok kiderülnek. Teljes átrendeződés várható. 

Amint tisztába kerül az ember önmagával, képes lesz magához vonzani egy olyan társat, aki szintén önmaga. Aki elfogadja úgy, ahogy van. Aki nem elégedetlen folyton, hiszen ki van békülve saját magával. Ez már egy egyenrangú kapcsolat lehet, melyben nem kell senkinek alárendelődnie. 


De meg kell érteni, hogy az önző játszmák és hazugságok világában az igazi szerelem életképtelen.


Miért is ragaszkodnál a megszokott boldogtalansághoz, ha egy sokkal jobb élet vár rád?


Ne félj elengedni azt, ami már nem szolgálja a fejlődésedet!  Tudd, hogy vár rád az az élet, amit megálmodtál magadnak. De ahhoz, hogy beléphess a jövőbe, ki kell lépned a múlt kapuján… 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




Megjegyzések