Február 9. Újhold: Az öngondoskodás és önszeretet erősítése

 



Az idei év egyik legérdekesebb és legkülönlegesebb idszakát hozza el számunkra a februári újhold. Arra ösztönöz bennünket, hogy bátran keressünk új utakat, mert most képesek vagyunk megbírkózni az esetleges kihívásokkal. Ám ahhoz, hogy változtatni tudjunk, elször nézzünk szembe jelen helyzetünkkel, és vállaljunk felelsséget azért, ami körbevesz bennünket. Itt az id, hogy megersítsük a kapcsolatot önmagunkkal. 

Az öngondoskodás és az önszeretet olyan értékek, melyekre életünk során folyamatosan figyelmet kell fordítanunk. A küls világ zajában és a nagy rohanásban könny elfelejteni, hogy a legfontosabb ember, akiért felelsséggel tartozunk, mi magunk vagyunk. A szerelem hónapja ennek fontosságára figyelmeztet! 

Az öngondoskodás azt jelenti, hogy odafigyelünk a testi, az érzelmi és a mentális szükségleteinkre. Idt és figyelmet szentelünk a testünknek, egészséges ételekkel tápláljuk, eleget mozgunk és pihenünk. A lelkünket is feltöltjük olyan tevékenységekkel, mint a meditáció, a jóga, a relaxáció, az önismereti munka vagy akár egy kellemes fürd, amik segíthetnek a stressz csökkentésében és az érzelmi egyensúly fenntartásában. 

Az önszeretet azt jelenti, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, minden erényünkkel és hibánkkal együtt. Nem hibáztatjuk önmagunkat azért, hogy érzelmileg sérültek vagyunk, és nem aggódunk azon, hogy mások mit gondolnak rólunk. Az önszeretet azt is jelenti, hogy megbocsátunk magunknak a múltbeli tévedéseinkért, és arra koncentrálunk, hogy az életünket jobbá és boldogabbá tegyük. 

Ha szeretetteljesen bánunk magunkkal, képesek leszünk arra, hogy ersebbek, boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak legyünk az élet minden területén. 

És ha mi kellképpen szeretjük magunkat, mások számára is szerethetvé válunk. Ha szeretjük magunkat, megengedjük, hogy mások is szeressenek bennünket. Ne feledd, hogy a szerelem mindig a közeledben van, és bármikor megtalálhatod. Az élet tele van lehetségekkel. Ha pedig már van valaki az életedben, akkor mindig szánj idt arra, hogy elmélyítsétek a kapcsolatotokat. Ne feledd, hogy a szeretet tördést és odafigyelést igényel. Ne hagyd, hogy a mindennapi rutin és a hétköznapi feladatok eltávolítsanak benneteket egymástól. Mindig legyen idtök arra, hogy beszélgessetek, és támogassátok egymást az álmaitok megvalósításában. És ne feledd: az igazi szerelem mindig ad, és sosem vesz el tled! 


Kreatív gyakorlatok a februári újholdhoz:
Írj egy fiktív történetet arról, hogyan sikerült egy embernek rátalálni a saját önbecsülésére, és megszeretnie önmagát! 

Írj egy hosszú szerelmes levelet a partnerednek vagy a jövbeli partnerednek, amelyben elmondod neki, mennyire fontos számodra! Próbáld meg részletesen kifejteni az érzéseidet, és kiemelni azokat a tulajdonságokat, amiket a párodban leginkább szeretsz. 


Meditáció a februári újholdhoz: 

Ülj le kényelmesen, és hunyd be a szemed. Kezdd el figyelni a légzésedet, és engedd, hogy a tested és az elméd ellazuljon. Képzeld el, hogy egy csodálatos virágmezn vagy, és a nap sugarai melegítik az arcodat. Körülötted mindenhol színes virágok, az illatuk megérinti a lelkedet. 

Rövidesen tündérek érkeznek hozzád, és egy tükröt tartanak eléd. Nézz végig magadon, és a szemeiden keresztül láss a saját lelkedbe! Ébredjen benned végre együttérzés önmagad felé! Most légy büszke minden mozdulatodra és gesztusodra! Igazán megérdemled önmagad szeretetét és nagyrabecsülését. Engedd, hogy a tükörképed megelevenedjen és öleld meg magad. Érezd a boldogságot, amit az önszeretet és az önelfogadás hoz magával. 

Mondj el magadnak néhány megersít mondatot, mint például: Elfogadom és szeretem magam olyannak, amilyen vagyok. Büszke vagyok az egyediségemre és az ersségeimre. Tudom, hogy a legjobb verziója vagyok önmagamnak. Szerethet vagyok. Engedd, hogy ezek a szavad a lelkedig érjenek, majd érezd, ahogy hátulról átölel a párod. Idzz itt, amíg jólesik, majd térj vissza a jelenbe, lélegezz mélyen, nyugodtan, majd nyisd ki a szemed. 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html

Megjegyzések