Ikerlelkek útja - 5. rész

 




Valahol az erdő mélyén, ahol a még a fák is évszázados titkokat őriztek, állt egy középkori kastély. Ez az impozáns építmény hatalmas kőfalakkal és magas tornyokkal, régóta a királyi családnak adott otthont. Egy kora nyári estén a kastély lakói nagy lakomára készültek. Az egész udvar pezsgett, a szolgálók sürögtek-forogtak, hogy mindent előkészítsenek. Az ünnepség oka a hercegnő, Anipe tizenhatodik születésnapja. A díszes nagyteremben hosszú asztalok sorakoztak, roskadásig megpakolva a kor legfinomabb ételeivel: sült vadak, mézzel csurgatott gyümölcsök, fűszeres borok és ropogós kenyerek illata töltötte be a levegőt. A fáklyák fénye melegen világította meg a kőfalakat és a hatalmas szőnyegeket, amelyek gazdag mintázatai a királyság történetét mesélték el.

Anipe gyönyörű, aranyszínű ruhájában, széles mosollyal fogadta a vendégeket. Szíve azonban nyugtalan volt, hiszen régóta vonzódott Tristanhoz, a lovaghoz, aki apja szolgálatában állt. A férfi, aki mindig hűségesen védelmezte a királyságot, titokban szintén erős érzelmeket táplált a fiatal lány iránt. Azon az estén azonban, a társadalmi különbségek és a király szigorú szabályai miatt, csak távolról szemlélhette a hercegnőt.

A lakoma közepette a muzsikusok halk dallamokat játszottak, amikor Anipe titkos jeleket adott Tristannak. A lovag követte a hercegnőt a kastély egyik félreeső zugába, majd annak erkélyére, ahol a csillagok fénye ragyogott rájuk.

„Tristan, nem bírom tovább elrejteni az érzéseimet” – suttogta Anipe, miközben szemeiben könnyek csillogtak. „Szeretlek, és úgy érzem, a szívem megszakad, ha továbbra is távol kell maradnunk egymástól. Oly sokszor elveszítettelek már”

Tristan szorosan megfogta kezét. Szemeiből mélyen sugárzott a szeretet. „Én is így érzek, Anipe. De a király soha nem engedné meg, hogy az enyém légy.”

Hirtelen sötét árnyék vetült rájuk. A kastély áruló tanácsadója, aki szintén szemet vetett a lány szépségére és hatalmára, kihallgatta beszélgetésüket. Gonosz mosollyal az arcán beárulta őket a királynak, hogy a saját terveit előremozdíthassa.

Azon az éjjelen, mikor véget ért a lakoma, az uralkodó magához hívatta Tristant. „Hallottam, hogy titokban találkoztál a lányommal. Ez árulás, és súlyos következményekkel jár” – morogta a király.

A férfi nem próbált mentegetőzni. „Szeretem Anipét tiszta szívemből, és bármire képes lennék, hogy megvédjem őt, akár az életem árán is.”

A király haragja azonban nem ismert határokat. „Száműzlek téged, Tristan. Többé nem lépheted át a kastély kapuit. Ha ezt megszeged, halállal lakolsz.” Ezzel nem csak Tristant büntette meg, de a hercegnő szívét is darabokra törte.

Aznap éjjel a király a lányát is magához hívatta. „Te is meg fogod szenvedni, hogy megszegted az udvar szabályait” – mondta ridegen. Büntetésül parancsba adta, hogy Anipe mezítláb menjen végig a kastély udvarán, amely tele volt éles kavicsokkal és tövisekkel. Lábait csúnya szúrások és vérző sérülések tarkították, de ennél a fájdalomnál rosszabb volt a szívében érzett üresség.

A király végül bezáratta lányát egy sötét szobába, megfosztva őt minden reménytől, hogy valaha újra láthassa szerelmét. Tristan pedig, aki száműzve bolyongott a létben, soha nem felejtette el Anipét. Szíve mélyén tudta, hogy valamikor újra együtt lesznek, de lehet, hogy ehhez újjá kell születniük.

Végül több, mint hetven évet vártak, hogy újra találkozhassanak. Egy másik életben, más körülmények között, de a szerelmük ereje és a sors iróniája végül összehozta őket. Mindkettőjük emlékében ott volt az az élet, amikor a csillagok alatt esküdtek egymásnak örök hűséget. 

A sötét erő sosem tudta őket szétválasztani igazán. Szerelmük a sok fájdalom ellenére, újraéledt, hogy beteljesíthessék a sorsot, amelyet oly rég megírtak még a csillagok között. 

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések