Július 21. Telihold: Győzd le a saját korlátaidat!

 



Életünk során gyakran találkozunk különféle korlátokkal, amelyek akadályozzák előrehaladásunkat, és lehetetlennek tűnik átlépni őket. Ezeket azonban legtöbbször mi magunk állítjuk fel a szokásainkkal, a gondolkodásmódunkkal és a hiedelmeinkkel. A júliusi telihold időszakában halmozottan szembesülhetünk saját korlátainkkal, de csupán azért, mert így lehetőséget kapunk arra, hogy felismerjük őket, és meg tudjuk gyógyítani a hozzájuk kapcsolódó érzéseket.

Fontos, hogy azonosítani tudjuk azokat az akadályokat, amelyek korlátozzák a lehetőségeinket, és megtaláljuk a módját, hogy ezekkel képesek legyünk szembenézni.

Az önismeret a következő fontos lépés, ami azt jelenti, hogy megértjük, milyen hiedelmek és gondolatok korlátozzák az életünket, és hogyan befolyásolják a cselekedeteinket és a döntéseinket. Ezután tervet készítünk a céljainkhoz, illetve ahhoz is, hogyan alakítsunk ki új, pozitív hiedelmeket. Az önismeret olyan, mint egy belső tükör, amelyben megláthatjuk valódi önmagunkat, hibáinkat és erősségeinket egyaránt.

Nagyon fontos, hogy ne féljünk attól, hogy hibázni fogunk! A kudarcok részei a cél felé tartó utazásnak, és sokszor ezek hatására fejlődünk a legtöbbet. Gondolj csak arra, hogy a gyémánt is hatalmas nyomás és hő hatására jön létre. Mi magunk is ilyen gyémántok vagyunk, akiket a kihívások csiszolnak tökéletessé.

Az egészséges életmód, beleértve a rendszeres sportolást és az ideális táplálkozást, szintén fontos szerepet játszik a korlátok leküzdésében. A testmozgás gyakorlása és az egészséges étrend segít az energiaszint és a hangulat javításában, amelyek kulcsfontosságúak a sikerhez. A testi és lelki egészség fenntartása erősíti az önbizalmat és a kitartást. Ne feledd: az elszántság és az akarat erejével bármi lehetséges.

Ez most az év egyik legfontosabb és legdinamikusabb időszaka lehet. Különösen hasznos, ha lakhelyet munkahelyet szeretnél váltani, vagy új karriert kívánsz indítani. A telihold arra biztat minket, hogy értékeljük újra a kapcsolatainkat, és szenteljünk több időt azoknak, akik igazán fontosak számunkra. Előfordulhat, hogy a korábban elnyomott érzések is a felszínre törnek, hogy végre el tudd engedni őket.

Érdekességek a teliholdról

A telihold évezredek óta lenyűgözi az embereket, és számos kultúrában különleges jelentőséggel bír. Az ősi civilizációk gyakran a holdciklusokat használták a naptárak kialakítására, és a teliholdakat különleges ünnepekkel és rituálékkal tisztelték meg. A telihold fénye gyakran a világosság és a megvilágosodás szimbóluma, amely segít bennünket az önismeret útján.

A telihold időszaka remek lehetőség arra, hogy elgondolkodjunk az életünkön és céljainkon. Mi az, amit igazán szeretnél elérni? Milyen korlátok állnak az utadban, és hogyan tudod legyőzni őket? A telihold fényében tisztábban láthatod az utadat, és megtalálhatod az erőt, hogy túllépj a saját korlátaidon. Mint ahogy a hold is újra és újra teljessé válik, mi is képesek vagyunk megújulni és új célokat kitűzni magunk elé.

Ne feledd: 

„A legnagyobb korlát, amit átléphetsz, az a saját félelmed. Ha ezt legyőzöd, a világ kapui kitárulnak előtted.”

„A kudarcok olyanok, mint az esőcseppek a száraz földnek: eleinte kellemetlenek, de szükségesek ahhoz, hogy új élet fakadjon belőlük.”

„Ahhoz, hogy magasra repülj, először el kell engedned azt, ami a földhöz láncol. Mi az, amit el kell engedned, hogy szabad lehess?”


Megerősítések a júliusi teliholdhoz: 

-Hiszem, hogy képes vagyok túllépni a korlátaimon, és megvalósítani az álmaimat. 

-Minden kihívás egy lehetség, amely segít abban, hogy jobban megismerjem önmagam. 

-Hiszek magamban, bízom a saját ermben! 


Kreatív gyakorlat a júliusi teliholdhoz:


Írj egy motivációs levelet, amelyben a korlátaid leküzdésére bátorítod magad! Írd le, hogy milyen ersségeid vannak, és mi mindent tehetnél azért, hogy javíts a helyzeteden. A levél olvasása átsegíthet majd a nehéz idkön. 


Meditáció a júliusi teliholdhoz:

Helyezd magad kényelembe, hunyd be a szemed, lélegezz mélyen és lazítsd el a testedet. 

Képzeld el, hogy egy óriási hegy lábánál állsz, melynek a tetejére egy kacskaringós út vezet. Látod, hogy az éjszakai égbolton a telihold ragyog. Sugarai bevilágítják eltted az ösvényt. A hegy tetejére szeretnél feljutni, hogy megtekinthesd közelebbrl is a teliholdat. 

Ahogy haladsz felfelé, egyre több és több akadály kerül az utadba. Ezek lehetnek sziklák, fák, vagy bármi más, amik megnehezítik a haladásodat. Miközben a hegy tetejére igyekszel, lásd, ahogy elhárítod az utadból az akadályokat. Lehet, hogy át kell másznod vagy ugranod rajtuk, de lehet, hogy kikerülöd ket. 

Amikor végül elérsz a hegy tetejére, állj meg egy pillanatra, és nézz körül. A telihold fénye ersen ragyog le rád, beburkolja egész testedet és azt sugallja neked, hogy nincs semmi, ami megállíthatna téged, ha elkötelezed magad a céljaid elérése mellett. 

Köszönd meg a telihold segítségét, és indulj el lefelé a hegyrl az úton át, amelyen ide érkeztél. Talán érzed, hogy sokkal ersebbé váltál. Végy néhány mély lélegzetet, kezdd el érezni magad alatt újra az ágyat, és ha készen vagy rá, nyisd ki a szemed és térj vissza a jelenbe. 

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html

Megjegyzések