Az ujjakupresszúra az egész test élettani funkcióját szabályozó – egyszerre gyógyító és megelőző – eljárás


A hagyományos keleti orvoslásban már az időszámítás előtt ismerték a test különböző tükröződési (mikro-reflex-rendszereit) zónáit, ahol kis területekre koncentrálódva megtalálhatóak a test akupunktúrás pontjainak a megfelelői. Az életerőtest 12 főcsatornából és 2 különleges csatornából álló hálózatának minden egyes pontja különböző hullámhosszúságú kozmikus energiákat, rezgésinformációkat képes behangolni. Ezek mindegyike megtalálható a kézen – a kézfejen és a tenyéren – is. A kéz mikrokozmosza teljes egészében visszatükröződése az egész test makrokozmoszának, így a kéz energiavonalainak (14 mikro-meridiánjának) és 345 energiapontjának (valamint terápiájának) ismeretében irányítható a gyógyító energia valamennyi formája, amely a test minden struktúráját (a szervrendszerektől a DNS-ig) harmonizálja, így hosszú távon megőrzi az egészséget, és számos betegség gyógyulását elősegíti.
Az energiapontok aktiválásának számtalan módja van. Attól függően, hogy milyen mértékű az egyensúlyhiány, különböző kezelési formák alkalmazhatók a kézen, az ujjakon. Ezeken a területeken a legsűrűbb a testben a chi energia.
Az ujjakupresszúra nem pótolhatja a hagyományos orvosi eljárást (pl. súlyos sérülések, traumák esetén), de a klasszikus gyógymódok kiegészítéseként súlyos betegségek kezelésében is jó hatásfokkal alkalmazható. Bármilyen más betegség esetén (legyen az akut vagy krónikus) hatékonyan hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, ellazítja az idegrendszert, fokozza a test valamennyi funkcióját, beindítja az öngyógyító folyamatokat, ezáltal lerövidíti a teljes gyógyulás időtartamát. Az egész test élettani funkcióját szabályozó – egyszerre gyógyító és megelőző – eljárás az egészség megóvása mellett eltávolítja a test csatornáinak energiablokádjait, fokozza az energia áramlását; enyhíti a fáradtságot, energiával tölt fel; megszünteti a toxinok okozta testi merevséget; segít helyreállítani a test mikro-és makrokozmikus erőinek az egyensúlyát.
Az ujjakupresszúra eljárását alkalmazhatjuk a fájdalomcsillapítás mellett betegségek megelőzésére, ellazulásra, magas energiaszint elérésére egyaránt. A módszer bármilyen körülmények között használható, mivel kezünk mindig kéznél van. A módszer kombinálható a hagyományos akupunktúra, a nyugati orvostudomány, a gyógynövénytan, a csontkovácsolás, a masszázsterápiák, a reiki, az ájurvéda eljárásaival, valamint a mudrákkal. 
A legtöbb mikro-akupunktúrás rendszer – amiatt, hogy közvetlenül kapcsolódik az akupunktúra makro- (teljes test) rendszeréhez – kiválóan alkalmas diagnosztizálásra, fájdalomcsillapításra, bioenergetikai kiegyensúlyozásra, az immunitás fokozására, betegségek megelőzésére, az izom-, az ideg-, az ér-, az endokrin- és a nyirokrendszer erősítésére, a pszichomentális egyensúly megteremtésére.
Előnyei:
- általa belső szerveink fiziológiai működése harmonizálható (mivel a belső szervek fiziológiai működését irányító mikro-meridiánrendszert stimulálja, működésre bírja a kéz akupontjait);
- oldja izomrendszerünk blokkjait;
- az egyes meridiánpontokban található, torlaszt okozó pszichomentális mérgeket kioldja; eltávolítja a kóros Qi-t;
- növeli életerőnket; kiegyenlíti energiáinkat (szervszinten is helyreállítja az 5 elem megbomlott harmóniáját);
- segítségével lerövidíthető a gyógyulási folyamat.

Forrás: Késmárki László: Kézdoktor Egészség kézi vezérléssel Ankh Kiadó 2015.






Megjegyzések