A család, mint egység, melynek te is része vagy

 



Mindenkinek, aki része egy családi rendszernek, akár él, akár meghalt, ugyanolyan joga van odatartozni a családhoz. Akitől ezt a jogot elvitatják, úgy, hogy például kirekesztik, vagy eltitkolják, az az egyenrangúságában sérül. Akivel ez történik, mindent képes megtenni azért, hogy egyenrangú, elismert, odatartozó tagja legyen újra a rendszernek.


Ha a családi rendszer egyensúlya bármelyik szinten felborul, akkor a „családi lélek” igyekszik azt helyreállítani. Ez gyakran nyilvánul meg úgy, hogy pl. valaki egy későbbi generációban képviselni fogja a kirekesztett családtagot, és ugyanúgy szenved, mint az elődje. Így a családnak e családtagon keresztül újra szembesülnie kell a helyzettel. Ilyen esetben megoldás a kirekesztett családtag helyének elismerése, sorsának, emlékének elfogadása, méltányolása hozhat.


Aki korábban érkezett, előbbre áll a családi rangsorban, mint a később születettek. Vagyis, aki az életet adja, az a Nagy, aki az életet kapja, az a Kicsi. Egy gyerek soha sem lehet nagyobb a szüleinél. Az utódok, a későbbi generációk akkor lehetnek szabadok, ha tiszteletben tartják az elődök időbeli rangját és sorsát. A gyerek „dolga”, hogy elfogadja a legnagyobb ajándékot, az életet a szülőktől, a szülők „dolga” pedig a támogatás és a megtartás.


E törvényszerűségekből az következik, hogy hallatlan súlya van egy családban az erőszaknak, az erőszakos cselekedetek általi haláleseteknek, az eltitkolt szégyennek, mindennemű kirekesztésnek, minden fajta sorsösszefonódásnak, sors-szerep-cserének vagy –tévesztésnek, még akkor is, ha mindez alapvetően jó szándékból, szeretetből fakad, és akkor is, ha tudattalanul történik.


Bert Hellinger




Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/



Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A



Könyveimről információkat itt találsz: https://elozoeletek.blogspot.com/2019/08/konyvinformaciok.html

Megjegyzések