A krízisben rejlő lehetőségeid

 



Azt gondolom, hogy minden ember legalább egyszer keresztül megy életében azon, hogy minden összeomlik, majd újjáépül. Lehet, hogy csak utólag, de mindig rájövünk, hogy ezek szükségszerű változások. Ahhoz, hogy újat tudjunk építeni, le kell rombolni a régit. Ez változással jár. A változás pedig fájdalommal. Ezt el kell fogadni. Az emberek legtöbbször nem az összeomlástól félnek, hanem az ismeretlentől, amilyen változásokkal jár mindez. 

Biztos vagyok benne, hogy hallottál róla, hogy családi gyökereink hatással vannak életünkre akkor is, ha nem vagyunk tudatosak rájuk. 
Gondold át, életed mely területei azok, melyeken képtelen vagy előre haladni? Ahol állandóan falakba ütközöl? Mintha egy mókuskerékben taposnál, és képtelen lennél kiugrani belőle.

Gondok vannak a munkahelyeden? Vagy nincs állásod? Kifolyik a pénz a kezeid közül? Nehezen megy a teremtés? Gondold át kérlek, sikerült-e megbékélned az édesapáddal. Emlékezz, milyen mértékben korlátoztak gyermekkorodban. Engedték, hogy szabadon dönts arról, mit sportolsz, kivel barátkozol, és milyen színű legyen az iskolatáskád? Vagy megmondták, mit kell szeretned, és a mai napig nem mersz felelősséget vállalni az életedért? Félsz a megérzéseid mellett dönteni, mert elhitették veled, hogy önállóan nem vagy képes semmire? 
Majd gondold át, mennyire vagy elfogadó az édesanyáddal. Még ma is kizökkent és furcsa érzéseket ébreszt benned, ha meghallod a hangját vagy eszedbe jut egy-egy mondata? Ha így van, akkor valószínüleg nehezen boldogulsz a párkapcsolataidban, vagy nem találod a számodra megfelelő partnert. 
Próbáld felidézni azokat a szavakat, amiket legtöbbször hallottál gyermekkorodban. Mi mindennel programoztak már néhány évesen? Nem lehet, hogy még most is a szüleid elvárásait éled? Milyen sorsot szántak neked? Elképzelhető, hogy már születésed előtt célt adtak az életednek. Veled akarták “rendbe tenni a házasságukat”, vagy édesanyád ezzel akarta bebiztosítani a helyét édesapád mellett. De lehet, hogy benned szerették volna látni elveszett álmaikat. Ezért két évesen már muszáj volt balettórákra vagy focisuliba járnod. 
Ha az utóbbi időszakban leláncolva érezted magad, akkor itt az idő leásni a családi gyökerekhez.  Ugyanakkor legyen meg benned a szándék, hogy a családi blokkokat nem fogadod el valóságodként. Te önálló sorssal rendelkező, szabad lélek vagy. Természetesen hatással van rád a családod energiája, de nem kell, hogy ez irányítsa az életedet. Ahogy meglátod a sablont, ki tudsz ugrani belőle! Képes vagy rá!

Higgy abban, hogy bárhol is tart az életed, a jövődet most írod! Teljesen mindegy, hogy honnan jöttél, kik neveltek és hogyan bántak veled a szüleid. Mindegy, hogy eldobtak, kihasználtak vagy szerettek. Az a lényeg, te mit hiszel most magadról. Az a fontos, hogy felelősséget vállalj az életedért, és tudd, hogy ami most történik veled, az nem véletlen, hanem egy óriási terv része, ami mindenképpen a javadat szolgálja még akkor is, ha ezt jelenleg nem látod! Tudd, hogy valami sokkal jobb felé tartasz. Mindez csak azért történik, hogy megérts bizonyos dolgokat és meghozz olyan döntéseket, amiket már réges régen kellett volna! Békés napokat kívánok sok szeretettel!

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html 

Megjegyzések