A lélek mindig egy másik lélekbe szerelmes, nem pedig a test egy másik testbe


Az emberi léleknek sokféle aspektusa van, és a szerelem egyike azoknak az érzelmeknek, amelyek mélyen a lelkünkben gyökereznek. 

Azonban még mindig sokan hiszik, hogy a szerelem csupán egy testi vonzalom, amely a külső megjelenés vagy egyéb fizikai jellemzők miatt alakul ki. Az igazság valójában az, hogy a lélek mindig egy másik lélekbe szerelmes, nem pedig a test egy másik testbe.

A lélek a testnél sokkal mélyebb és sokkal összetettebb. Amikor valaki szerelmes lesz, az az érzés a lelkéből fakad. A testi vonzalom önmagában nem elegendő ahhoz, hogy tartós, mély kapcsolat alakuljon ki két ember között. A szeretet, az empátia, az elfogadás és a tisztelet a lelki kapcsolatok kulcsfontosságú elemei. Az érzelmi érintkezés és az intimitás, amelyek a szerelmet kísérik, mind a lélekkel kapcsolatosak.

Sokan azt gondolják, hogy a szerelem idővel elmúlik, és a testi vonzalom megkopik. Azonban az igazi szerelem az idő múlásával csak mélyül, és a kapcsolat egyre erősebbé válik. Az igazi szerelmet nem az idő múlása, hanem a közös tapasztalatok és az egymás iránti érzések erősítik.

Az igazi szerelem megtalálása nem mindig könnyű feladat, sok időt és türelmet igényelhet. Mivel a párunk mindig visszatükrözi az önmagunkhoz való viszonyunkat, így elsődleges szempont, hogy megfelelő kapcsolatot alakítsunk ki magunkkal. Az önszeretetet és a megfelelő önbecsülés a belépő a szerelem kapujában. Ha az ember kitartó és nyitott, akkor előbb vagy utóbb megtalálja azt, amire igazán vágyik: egy olyan kapcsolatot, amelyben a lelke összhangban van a másik ember lelkével.


A szerelmi kapcsolatok egyik legfontosabb eleme az elfogadás. Amikor az emberek egymást olyannak szeretik, amilyenek valójában. Az elfogadás az, amely lehetővé teszi a lelkek összekapcsolódását mélyebb szinteken is.

Az igaz szerelmek valójában időn és téren átívelnek. Nem a jelen életben keletkeztek, hanem hozzuk őket a múltból. Az előző életek során kialakult kötelékek meghatározhatják az emberi kapcsolatokat és az érzelmeket a mostban.

Ez azt jelenti, hogy azokkal az emberekkel, akikhez első látásra nagyon vonzódunk, valószínüleg már találkoztunk valamikor az előző életeinkben.

Az igazi lelki társak életeken át együtt vándorolnak. Kapcsolatuk egy erős szövetség, lelkeik a találkozás pillanatában felismerik egymást. Tanító, támogató szerepet töltenek be egymás életében, és együtt fejlődnek. 

Az igazi lelki társak kapcsolata olyan, amelyben az emberek érzik a másik jelenlétét még akkor is, ha távol vannak egymástól. A fizikai korlátok ellenére ez az érzés örökre megmarad.

A lélektársak érzik, hogy találkozásuk nem a véletlen műve. Tudják, hogy ez a kapcsolat egy nagyobb terv része. Valamit közösen kell alkotniuk, létrehozniuk. 

Egy igazi lélek-kapcsolatban az ember teljesen önmaga lehet, hiszen mindkét fél feltételek nélkül szereti a másikat, csupán önmagáért.  Ezekben a kapcsolatokban az emberek megértik, hogy az igazi boldogság az egymás iránti szeretetben rejlik. Ez adja életük értelmét. 

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


 

Megjegyzések