Kapaszkodsz vagy elengeded?

 


Volt egyszer egy fiatal fiú, aki nagyon szeretett fára mászni. Minden alkalommal, amikor lehetősége nyílt rá, kiment a szabadba, és felmászott a legmagasabb fára. Az emberek csodálták, hogy milyen bátor és ügyes, de senki nem értette, miért vonzódik ehhez az extrém tevékenységhez. Ahogy cseperedett, már falat mászott, majd később hegyeket hódított. 

Egy napon elhatározta, hogy megmássza a legmagasabb hegyet, amelyről valaha hallott. Ahogy közeledett a csúcs felé, egyre izgatottabbá vált. Azonban ahogy felért a hegytetőre, hirtelen elkezdett remegni és gyengének érezte magát. Próbált megkapaszkodni egy sziklába, de az nem tartotta meg, és hirtelen elkezdett zuhanni.

Az egész élete lepergett előtte, és azt gondolta, hogy talán ezek az utolsó pillanatai. De történt valami fura dolog: ahelyett, hogy eluralkodott volna rajta a félelem, inkább elengedte magát teljesen. Az Univerzum gondjára bízta a sorsát. Ahogy zuhant, egyre nyugodtabbá vált, és rájött, hogy az élet igazából nem arról szól, hogy folyamatosan kapaszkodjunk valamibe, hanem hogy bízzunk a gondviselésben.

Végül a fiú földet ért, és megdöbbenve tapasztalta, hogy néhány zúzódáson kívül semmi baja nem esett. Rájött, hogy a siker és a hatalom, amit egész élete során kergetett, azok nem az élet valódi értékei. A szeretet, a hit és a bizalom sokkal fontosabbak ezeknél. Az élet nem arról szól, hogy minden nap hősökké váljunk, hanem hogy értékeljük, akiket szeretünk és akik szeretnek bennünket. 

Azóta a fiú más szemmel tekint az életre, és megbecsüli minden pillanatát. Megtanulta, hogy életünk nem arról szól, hogy mindig kapaszkodjunk valamibe, hanem arról, hogy bízzunk az életben, és élvezzük a pillanatokat. Az élet olyan, mint egy folyó: az áramlásban kell hagynunk magunkat, és bízni benne, hogy a végén mindig jó helyre érkezünk.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések