Tanuld meg túlélni a vihart!



Mindannyiunk életében vannak viharos időszakok, melyek jelentősége sorsfordító számunkra. Ezek sokszor váratlanul és nagy erővel érkeznek, mint egy hurrikán, és képesek magukkal ragadni minket. Azonban a viharok nemcsak pusztítanak, hanem lehetőséget adnak a fejlődésre, és az önismeret mélyítésére.


Vajon te milyen érzelmi viharokon mentél keresztül az elmúlt időszakban? Szakítás? A munkahelyed elvesztése? Egészségügyi kihívások?  Személyes krízis? 

Lehet, hogy úgy érezted, ez a vihar csak zűrzavart és fájdalmat hozott magával. Talán be is zárkóztál, mert félsz a változástól és a csalódástól.  


Az első lépés a vihar túléléséhez az, hogy engedjük megélni az érzéseket, akármilyen fájdalmasak is számunkra.  Ne próbáljuk elnyomni vagy elfojtani őket, mert attól még ott maradnak bennünk, a lelkünk részeként. Engedjük meg magunknak a könnyeket, a dühöt, a szomorúságot vagy bármilyen más érzést, amit a vihar kiváltott belőlünk. Ez segít elengedni a feszültséget és megnyugtatja a lelkünket.


Ilyenkor elveszíthetjük a hitünket, kétségbeeshetünk, vagy megkérdőjelezhetjük az élet értelmét. Tegyünk fel magunknak kérdéseket, és mélyüljünk el a belső világunkban. Keressük a válaszokat meditációval, imával vagy lelki gyakorlatokkal. Rá fogunk jönni arra, hogy a viharok nemcsak kihívások, hanem lehetőségek is arra, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz és a magasabb rendű tudatossághoz.


Megértjük, hogy minden vihar után erősebbek és bölcsebbek leszünk, megtaláljuk a harmóniát. Megtanuljuk, hogy ezek csak átmeneti időszakok, és végül mindig kisüt a nap. 


A belső béke nem azt jelenti, hogy soha többé nem lesznek nehézségeink vagy nem találkozunk többé viharokkal, hanem azt, hogy képesek vagyunk békében lenni önmagunkkal és a környezetünkkel, függetlenül attól, mi zajlik körülöttünk.


Nagyon fontos megtanulni a jelen pillanatban létezni.  Amikor a múlton rágódunk vagy a jövő miatt aggódunk, gyakran elszakadunk a belső béke állapotától. 

Kérdezzük meg magunktól, mit akar nekünk ez az időszak tanítani? Esetleg türelmet? Megbocsátást? Elengedést? Vagy elfogadást? Mi az, amitől ideje megválni? 


Ahogy a nap is mindig felkel az éjszakai vihar után, úgy megtalálhatjuk mi is a békét és a fényt a nehézségek után.

Az élet olyan, mint egy viharos tenger, de ha megtanuljuk használni az érzelmeink erejét, akkor mindig megtaláljuk az irányt a békés kikötő felé. 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


 

Megjegyzések