A szabadság hajnalán


Vannak pillanatok az életünkben, amikor a múlt árnyai utánunk nyúlnak, és észrevétlenül visszarántanak. Ezek a régi sebek, elfojtott fájdalmak vagy félelmek olyanok, mint a láthatatlan kötelek, melyek hirtelen visszahúznak abba az időbe, ahol megoldatlanul hagytuk őket. Talán észre sem vesszük, de ezek az árnyak ott lapulnak a döntéseink mögött, minden kimondott szavunkban. Újra meg újra elkövetjük ugyanazokat a hibákat, fenntartjuk a mérgező kapcsolatokat, mert a múlt hatalma erősebb, mint a jelen tudatossága.

Ezekben a pillanatokban elengedhetetlen, hogy szembenézzünk a saját sötétségünkkel. Fel kell ismernünk, hogy az árnyak csak addig uralkodhatnak felettünk, amíg hatalmat adunk nekik. Ahhoz, hogy felszabaduljunk, bátorságra van szükségünk. Bátorságra, hogy elengedjük a fájdalmat, a haragot, a félelmet, és megtaláljuk helyüket a szívünkben. Amíg ezt nem tesszük meg, a múlt megakadályozhatja, hogy a jelen teljessé váljon.

Az önismeret útja nehéz vállalkozás, de elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban szabadok lehessünk. Minden egyes lépésünk közelebb visz ahhoz, hogy megtaláljuk a belső békénket, hogy felépítsük a világunkat a saját szabályaink szerint, és hogy végül megszabaduljunk a múlt kötelékeitől. Csak így válhatunk azzá, akik valójában vagyunk, és csak így találhatjuk meg a kapcsolatot a saját lelkünk legmélyebb rétegeivel. Mert a valódi szabadság nem a fizikai világban, hanem a lelkünkben rejlik.

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



 

Megjegyzések