Október 17. telihold: A játszmák elengedése


Az októberi telihold környékén feszültebbek lehetünk a megszokottnál, hiszen olyan konfliktusok jöhetnek felszínre embertársainkkal, amik egy-egy múltbéli eseményre emlékeztetnek bennünket. Évek óta dolgozunk azon, hogy elengedjük a régmúlt mintáit, hogy ne akadályozzanak bennünket tovább, most mégis kibillenthetnek bennünket apró játszmák. Vannak, akik a figyelemért, vannak, akik a szeretetért, vagy elismerésért színészkednek, s talán észre sem veszik, hogy nem önmaguk. 

Az emberi játszmák az életünkben olyan viselkedési formák és interakciók, amelyeket gyakran ösztönösen, tudat alatt hajtunk végre. Ezek általában a múltbéli sebekbl, félelmekbl és bizonytalanságokból erednek, és gyakran megakadályoznak minket abban, hogy teljes mértékben élvezzük az életünket és az emberi kapcsolatainkat. 

Az új energiák és a magasabb tudatosság korában azonban egyre inkább megértjük, hogy az emberi játszmáknak nincs létjogosultsága. Lehetségünk van arra, hogy tiszta lapokkal játszunk, és olyan kapcsolatokat építsünk, amelyek valóban stabilak és boldogok. 

Az új energiában az szinteség és az empátia fontosabb, mint valaha. Az embereknek meg kell tanulniuk, hogy hogyan fejezzék ki az érzéseiket és igényeiket, és hogyan fogadják el egymást anélkül, hogy félelmet vagy gyanakvást éreznének. Az önismeret és az öngondoskodás segít abban, 

hogy jobban megértsük az igényeinket, és hatékonyabban tudjuk kommunikálni azokat. 

Az emberi játszmák elengedése lehetséget ad nekünk arra, hogy jelen legyünk a pillanatban, és igazán élvezzük emberi kapcsolatainkat. Ez nem mindig könny feladat. Az ösztönös viselkedések és reakciók mélyen beágyazódhattak a tudatalattinkba, és nehéz lehet tudatosan felismerni ket. 

Azonban az szinteség és az empátia kialakítása fontos alapok, amelyek lehetvé teszik számunkra, hogy elrelépjünk, és megszabaduljunk azoktól a viselkedési mintáktól, amelyek akadályozzák az életünket. 

Az emberi játszmák elengedése nem csak a személyes kapcsolatainkban fontos, hanem a munkahelyünkön és az üzleti életben is. Azok a vezetk, akik az szinteségre és az empátiára alapozzák stílusukat, azzal inspirálják a munkatársaikat, hogy ugyanolyan elkötelezettek legyenek és sikeresen együttmködjenek egy közös cél érdekében. 

Azok a társadalmak, amelyek az empátiára és az elfogadásra alapozzák az értékeiket, most valódi elrelépést és fejldést érnek el. 

Az októberi telihold emellett az önismeret és az öngondoskodás idszaka is lehet. A magasabb tudatosság és az ersebb intuíció miatt könnyebben ráhangolódhatunk az igényeinkre és az érzéseinkre, és ezt használhatjuk arra, hogy megersítsük magunkat, és támogassuk az egészségünket és a jólétünket. 


Kreatív gyakorlat az októberi Teliholdhoz:

 Próbálj meg minden nap beszélgetni legalább egy ismeretlen emberrel. Figyelj oda, hogy ne legyenek elítéleteid, és ne játszd azokat a szerepeket, amiket általában az új emberekkel való találkozáskor szoktál. Csak legyél önmagad és engedd, hogy megismerjenek annak, aki valójában vagy. 


Meditáció az októberi teliholdhoz: 

Helyezkedj el kényelmesen, hunyd be a szemed, és vegyél néhány jó mély lélegzetet. Engedd el minden gondolatodat és figyelj befelé, a lelkedre. 

Miközben lélegzel, képzeld el, hogy a testedet körülöleli egy meleg fény. Feltölti minden sejtedet, békességet és nyugalmat sugároz. 

Majd megjelenik eltted egy személy, aki közel áll a szívedhez. Megbízható és támogató, akire mindig számíthatsz. Mondd el neki, hogy szeretnél tiszta lapokkal játszani, és nyitott szívvel közeledni másokhoz. Kérdezd meg tle, hogy milyen tanácsokat tud neked adni ahhoz, hogy valódi, mély és szinte kapcsolatokat alakíts ki másokkal. Hallgasd meg t és engedd, hogy szavai elérjenek a lelkedig. 

Amikor feltöltdtél, köszönd meg a segítségét, majd adj hálát a testednek és az elmédnek, hogy segített elengedni mindent, ami korlátozott téged. Érezd, hogy most tiszta lapokkal indulsz újra, nyitott vagy a szeretet és az elfogadás felé. 

Amikor készen állsz, nyisd ki a szemeidet, és érezd, hogy a testedet körülöleli a friss és tiszta energia. Érezd a békét és a nyugalmat, amely mostantól mindig veled lesz. 

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


 

Megjegyzések