Elengedés a valóságban





A jelen időszak egyik nagy feladata, hogy magunk mögött hagyjuk a múltat és lezárjuk azokat a helyzeteket, melyek többé már nem szolgálják a fejlődésünket. 

Tudom, ez igazán embert próbáló feladat. Viszont ahhoz, hogy újra tervezzük életünket, szükséges átadni a helyet az újnak. El kell engedni a régit, és helyét megtölteni friss energiával. 

Addig képtelenek vagyunk befogadni az új dolgokat, amíg ragaszkodunk a régihez. 

Vajon mi az az életedben, ami megérett az elengedésre? Biztosan érzed már régóta… 

Lehet, hogy beleragadtál számodra kényelmetlen vagy méltatlan helyzetekbe? Régóta cipeled a hátadon mások problémáit? Képtelen vagy megszabadulni bizonyos érzésektől? Gyötör a bűntudat a múlt miatt? Ragaszkodsz emberekhez, akik csak rombolják az életedet? 


Itt az idő a valódi változásra! Ha szeretnéd felfrissíteni életedet, új dolgokat bevonzani, akkor engedj el mindent, amit nem akarsz tovább cipelni az úton!


Az elengedés nem azt jelenti, hogy valamit örökre kizársz az életedből. Nem azt jelenti, hogy többé nem törődsz a másikkal.

Az elengedés egy szeretetteljes folyamat. Bizonyos mértékű önszeretet szükséges hozzá. Hajlandó vagyok megválni azoktól az érzéseimtől, melyek régóta szenvedést okoznak nekem. Hiszen nem a másik ember vagy egy helyzet blokkolja az életemet, hanem a hozzájuk fűződő érzéseim. 

Azt kell elengedni, ahogyan viszonyulok hozzájuk. Elhatározom, hogy a jövőben már nem ezek az érzések uralják és irányítják életemet. Elengedem őket és a jövőre koncentrálok… azokra a dolgokra, melyek boldoggá teszik lelkemet. 


De arra kérlek, ne akard görcsösen! Erőszakkal semmit nem lehet elengedni. 


Az elmúlt időszak tapasztalataiból két nagyon fontos dolgot értettem meg. Az elengedés egy természetes folyamat, ami mindig valaminek a következménye:


Az első a megértés. Nagymértékben megkönnyíti az elengedést, ha tisztába kerülsz azzal, hogy az adott szituáció vagy személy mit akar tanítani neked. Mihez ragaszkodsz valójában? Miért vagy képtelen tovább lépni?


Ha egy konkrét személyről van szó, sokat segíthet a megértésben, ha leülünk és átbeszéljük a múltat. Ha utólag tudunk őszinték lenni egymással, és fény derül arra, ő hogyan gondolkodott és érzett a kapcsolatban, akkor könnyebben megértés születhet bennünk, és ezáltal automatikusan megtörténik az elengedés. Megkönnyebbülünk. 


A megértésben segítségünkre lehet az is, ha gondolatban kicsit visszautazunk a múltba. Melyek mik azok a régi szituációk, amiben ugyanezt éltem meg, mint most? Miért vonzom meg újra és újra ugyanazt a helyzetet? Miért vagyok képtelen megszabadulni tőle? 

Talán hű akarok lenni édesapám szenvedéséhez? Nem akarok elszakadni a gyermekkoromtól? Elhitették velem, hogy nem vagyok elég jó, és most úgy érzem, vezekelnem kell? 

Vajon miért ragaszkodsz ahhoz, ami folyamatos boldogtalanságba tart? Ha ezt megérted, az elengedés automatikussá válik. 


A másik rendkívül fontos dolog, ami szükséges az elengedéshez, az elfogadás. Tapasztalataim szerint sok embernek van problémája az elfogadással. Ha bízunk abban, hogy életünk nem csupán véletlenek sorozata, hanem egy hatalmas, pontos és precíz terv része, vagyis hiszünk az isteni gondviselésben, hogy mindig minden okkal történik és a javunkat szolgálja, akkor az elengedés természetes része lesz életünknek. 

Hiszen elfogadjuk azt, hogy aminek meg kell történnie, az megtörténik. Aminek távoznia kell, az eltávozik. Lehet, hogy épp ezeken a helyzeteken keresztül akarják velünk megtanítani az elengedést és elfogadást. Tudjuk, hogy semmit nem lehet sürgetni és késleltetni. Minden pontosan a maga idejében történik, és minden pont úgy van jól, ahogyan van. Akkor miért okozna gondot nekünk az elfogadás, aminek természetes velejárója az elengedés?


Tehát ne az elengedésre koncentráljunk, hanem a megértésre és az elfogadásra, és azt fogjuk észrevenni, hogy a múlt már nem része az életünknek, szinte elengedte önmagát!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




Megjegyzések