Miért nem tud beteljesedni a szerelem?




Számtalan embertől hallottam az elmúlt években, hogy úgy érzi, megtalálta élete szerelmét, de fizikai síkon nem tud működni kapcsolat. Okai különbözőek lehetnek. 


Többen úgy próbálnak új kapcsolatot kialakítani, hogy még benne élnek a régiben. Vannak, akiket a távolság választ el. Mások pedig megmagyarázhatatlan okokból elmenekülnek, amikor megérinti őket a szerelem szele. 


Bármi is az oka, hidd el, a létezés tökéletesen tudja a dolgát. A “valódi” kapcsolatoknak nemes céljuk van. Ha úgy érzed, dolgotok van egymással, valószínüleg úgy is van.


 De tévedés azt hinni, hogy minden pár együtt lesz, csak ki kell várni a megfelelő időt. Tévedés azt gondolni, hogy csinálhatsz bármit, a sors majd megoldja helyetted a feladatokat. 


A kérdés mindig az, hogy te önmagadban eljutsz-e odáig, hogy meg tudj nyílni ennek az érzésnek. Vajon tiszteled, becsülöd és szereted magad annyira, hogy életed része lehessen a feltétel nélküli szerelem? Mert enélkül lehetetlen küldetés.  


Igen, tudom, most mit gondolsz. Kiváncsi vagy, akkor miért hozott össze benneteket a sors? Mi értelme, ha csak elhúzzák előtted a mézesmadzagot? Miért mutatja meg a létezés, milyen boldog is lehetnél, ha aztán elveszi tőled? És miért tudja bántani egymást két ember, akik olyannyira fontosak egymásnak? 


Ő a legerősebb tükör, melyben megnézheted magad. A vele való történések megmutatják az önmagaddal való kapcsolatodat. Precízen és pontosan tükrözik, mely sérüléseid várnak még feldolgozásra. 


Ha már nincs benned magad felé neheztelés, harag, gyűlölet és képes vagy önmagadat feltétel nélkül szeretni, akkor képesek lesztek feldolgozni az egymáson ejtett sebeket is, amiket régi életekből cipeltek magatokkal. 

Tehát elképzelhető, hogy pont a másik viselkedése hívja fel a figyelmedet arra, hogy ideje meggyógyítani az önmagaddal való kapcsolatodat, mert csak így leszel képes részt venni a szerelemben. 


Szembe kell nézni a múlttal, mert amíg nincsenek megértések, addig a kapcsolat működésképtelen. A félelmek és a sérülések nagyon erősek lehetnek egy lélektársi kapcsolatban. Azok az emberek tudnak leginkább fájdalmat okozni, akik a lelkünkhöz legközelebb állnak. Hiszen a többi kapcsolaton hamar túllépünk. Nem beszélve arról, hogy a kapcsolat fejlődési szakaszának egy részét képezi az is, hogy megtanuljuk az elengedést, a megbocsátást, a türelmet, az alázatot és az elfogadást… 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



MentésMentés

Megjegyzések