Biztonság - változás

Biztonság... Sokan azonosítják azzal, hogy beleragadnak bizonyos élethelyzetekbe... Biztonságnak vélik a már megszokott párkapcsolatot, attól függetlenül, hogy már régen nem működik. Könnyebb homokba dugni a fejet, mint tudatosan változtatni. 

Más biztonságosnak véli az évek óta meglévő munkahelyet, ahol minden nap feszülten tölt el jónéhány órát, és csak viszi az energiát.

Vannak emberek, akik attól éreznek biztonságosnak emberi kapcsolatokat, barátságokat, mert régóta tartanak. Felszínesek, de legalább együtt tudnak keseregni az élet 'tragédiáin'. Ha ez nem lenne, talán kevesebbnek éreznék magukat. 

A legszörnyűbb talán az, hogy úgy élnek le életeket, hogy minden nap ugyanazt teszik. Várják a jót, a megváltást, s fogalmuk sincs arról, hogy ez mind ott lapul bennük. A sors áldozatának érzik magukat ahelyett, hogy vennének egy nagy levegőt és irányt változtatnának. 

Tudom, a változás sosem egyszerű. A változás fájdalmas. De sokkal fájdalmasabb, ha úgy halad el az élet a fejünk felett, hogy sosem éltünk igazán. Akkor már hiába mondjuk, hogy: Mi lett volna, ha...?

Dönts ma, változtass, hadd változzon körülötted a világ...

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 


MentésMentés
MentésMentés

Megjegyzések