A szív és az ész harca


Vannak emberek, akiket képtelenek vagy megérteni? 

Egész egyszerűen tudod, ha valaki másként cselekszik, mint ahogyan érez. Látod a vágyat a szemében, érzed a szeretetet a szívében, mégis rideg és érzéketlen. 

Megtanult úgy pillantani rád, hogy észre se vedd. Megtanult úgy vágyakozni, hogy ő maga se tudjon róla. 

Látszat világban él, önmaga elöl is titkolva érzésit. 


Te pedig magadban keresem a hibát. Összezavar, hogy mást érzel, mint amit látsz. És kérdezed magadtól: Melyik az igazi? Miért menekül előlem? Az érzéseim csapnak be vagy a másik személy? Mi tegyek? Hogyan tudok rendet teremteni magamban? 


Hadd mondjak el neked valamit! Az érzéseid sosem csapnak be. De mi emberek nem vagyunk egyformák. Vannak, akik negyven-ötven év alatt sem nőttek fel igazán, képtelenek a felelősségvállalásra. A szerelem pedig óriási felelősség. A szerelemben nem hibáztathatok mást, nem vonhatok felelősségre senkit a saját érzéseimért. A valódi szerelemben kénytelen felnőni az ember. 


Amikor látszat kapcsolatban él valaki, vagy kizárólag "könnyű" párkapcsolatokat keres, amelyben kevés az érzelem, azt jelzi, hogy ő még képtelen a felelősségvállalásra. Túl gyenge ahhoz, hogy megadja magát az érzéseknek. Úgy érzi, ettől irányíthatóvá válik. Nem bízik önmagában. Talán még azt sem tudja, hogy ő irányítja a saját sorsát. Képtelen a szeretet elfogadására, mert nem tartja méltónak magát. Hiányzik belőle az önszeretet, ezért önbüntetésben él.  

De éjszaka, mikor kettesben marad a lelkével, akkor szenved, a kínok kínját éli át. Nem érti, miért hullik darabokra az élete. Elzárja érzéseit, blokkolja a teremtő energiát. Keménynek "kell" maradnia, nehogy gyengének lássák mások. 


Pedig az az igazán erős ember, aki meri vállalni az esendőségét. Aki tud minden pillanatban önmaga lenni. Aki mer gyenge lenni, ezzel is példát jutatva társainak. Aki felvállalja érzéseit, tűnjenek bármilyen őrültnek is. Erős ember az, aki nem fél a boldogságtól és nem fél boldoggá tenni azt, akit szeret…


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




MentésMentés

Megjegyzések

Megjegyzés küldése