A szeretet nem ok arra...


A szeretet nem ok arra, hogy hagyd magad megalázni. Nem ok arra, hogy semmibe vegyenek, megtapossanak kedvük szerint. A szeretet nem ok arra, hogy várj valakire évekig, abban bízva, hogy megtalálja önmagát. A szeretet nem ok arra, hogy visszafojtsd érzéseid, eltitkold gondolataid, csak mert félsz attól, hogy elveszíted a másikat... Ja, hogy ennyire szereted őt? Az lehet, de ebből látszik, hogy önmagad nem szereted és tiszteled. 
Ha a kocka megfordul, és önbecsülésedben elég erős vagy ahhoz, hogy ne függj senkitől, a boldogság nem várat magára, hidd el!

A szeretet arra sem ok, hogy jobban tudd, mi kell a másiknak, mint ő maga. Sosem tudhatod, milyen utat járt be életek hosszú láncolatán, és mi az, ami fejlődéséhez jelenleg szükséges. Ez nem szeretet, hanem birtoklás. A szeretet elfogadja a másik döntését akkor is, ha ő másképpen cselekedne. A szeretet elfogadja azt is, ha nem szeretik viszont. Ha a szeretet valódi, nincs feltételekhez kötve, hanem szabadon áramlik. Ha a szeretet valódi, Te is valódi vagy... Addig csak imitálod önmagad.


Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 


Megjegyzések