6 jel, mely szerint az élet elmegy melletted, anélkül, hogy észrevennéd!




Carol Morgan pszichológus, professzor két kérdést intézett az olvasóihoz. Elsőként azt kérdezte tőlük, hogy gyerekkorukban mik szerettek volna lenni, majd arról érdeklődött, hogy ez az álmuk teljesült-e?

Akiknek nem sikerült a tervük, és nem valósult meg az álmuk, azoknak a professzor egy listát nyújtott át, hogy felismerjék még időben, hogy változtassanak az életükön.



1. Túl sok időt áldozol fölösleges dolgokra

Videójátékok, tévézés, lógás az interneten. A listát még folytathatnánk. Ennek véget kell vetned, ehelyett inkább elemezd ki az életed. Vizsgáld meg, hogy milyen tevékenységre mennyi időt töltesz az életedből. Tetszik, ahogyan élsz? Jól érzed magad? Látod a jövődet? Ha nem, akkor ideje változtatnod a dolgaidon.


2. Túl sokat panaszkodsz

Vannak olyan emberek, akik állandóan panaszkodnak. Te is ilyen vagy? Elégedetlen vagy az életeddel, a munkáddal, a főnököddel, a fizetéseddel, a szomszédaiddal, netán a kedveseddel? Ha igen, akkor sürgősen meg kell szabadulnod ezektől a negatív energiáktól. A negatívumok nem változtatnak semmit az élet dolgain, hanem akadályozó tényezők. Inkább kezdj el beszélni a pozitívumokról, az élet szép dolgairól.


3. Ha nem szeretsz új dolgokkal megismerkedni, tanulni

Ha inkább egy helyben toporogsz, minthogy új ismeretekkel bővítsd a tudástáradat, akkor bizony hamar elmegy az élet melletted. Olyanná válsz, mint egy tó, hiszen ha nem mozog benne a víz, egy idő után benövi a fű a felületét. Ez történik az elméddel is, begyepesedik, ha nem használod. A pozitív kihívások segítenek a fejlődésben.


4. Ha már nem inspirál semmi

Ha nincs hobbid, nincs semmilyen szenvedélyed, akkor az életed az nem élet. Keresned kell valamit, amit szeretetből csinálsz, hogy új dolgokat fedezhess fel.


5. Nem tervezel semmit a jövőre nézve

Persze, az önmagában csodás, ha valaki a jelenben tud élni, de azért szükség van arra is, hogy elképzeld a jövődet, hogy mit fogsz csinálni 2, vagy 10 év múlva. Ha nincs elképzelésed, olyanná válsz, mint egy bárka, amit az óceán hullámai dobálnak ide-oda, reménykedve, hogy minden jól alakul majd. De ezt nem teheted, mert félő, hogy elveszel. Inkább dolgozz ki egy tervet és valósítsd meg.


6. Túl sok időt töltesz olyan emberekkel, akik nem a javadat akarják

Könnyű beleragadni egy olyan baráti társaságba, ami lehúz, de meg kell tenned az első lépést a kiválásra, ha nem akarsz teljesen megfenekleni az életben. Ezek az emberek legtöbbször energia vámpírok, akik elszívják az életerődet, és cserében nem adnak semmit.






Megjegyzések