Értsd meg, miért történik!



Gyakran hallhatjuk, hogy véletlenek nincsenek, és minden, ami velünk történik, egy üzenet a sorstól. De mégsem sikerül mindent olyan könnyen megfejteni. Hogyan üzen a sors, és hogyan értsük meg ezeket az üzeneteket? Tudjuk, hogy minden értünk történik, de 

Emelkedj felül az indulatokon!Amikor nehéz helyzetbe kerülünk, általában indulatba jövünk, eluralkodhat rajtunk az idegesség, a harag vagy a szomorúság, olykor a félelem, a pesszimizmus. Ugyanakkor, ha valami nagyon jó dolog történik, szintén euforikus állapotba kerülünk. Ám ezek az érzések az ember "kiváltságai", a Természetben minden más lény egyszerre, együtt mozog, teljes összhangban az égi rendeléssel, és egyetlen fa sem kezd hisztizni, ha ősszel lombját veszti. 

Ezért, ha bármilyen helyzetbe kerülünk (akár rossznak, akár jónak ítéljük meg azt), az első lépés, a miértek értelmezéséhez az, hogy a kezdeti indulatok kiélése után, megpróbálunk felülemelkedni a helyzeten, és kívülről, elfogulatlanul nézni önmagunkra. Így fogjuk könnyebben megérteni a történéseket. 

Minden belülről indulA "spirituális" szó "lelkit", lelkiséget jelent, az "ezotéria" pedig "belsőt". Tehát ahhoz, hogy válaszokat kapjunk bármire is, nem kívül, magunk körül, hanem belül, a lelkünkben kell keresgélnünk, mert a válasz mindig, mindenre ott van. Akát tudatosan, akár öntudatlanul, de magunk teremtjük az életünket. Bármi történik hát, az által önmagunkkal érdemes szembenéznünk, egó és cenzúra nélkül. Ám ez nem azt jelenti, hogy bírálnunk kell magunkat, és elmarasztalni, hanem őszintének lenni. 

Gyakran hallhatjuk, hogy a külvilág tükör és a társaink, főleg a párkapcsolataink, saját magunkat tükrözik vissza. Ez bizony így van. Ha odafigyelünk, és merjük értelmezni a társainktól érkező, közvetett üzeneteket, akkor a kapcsolataink a legnagyobb tanításokat hozzák el életünkbe. Ehhez nagy munka szükséges, hiszen felül kell emelkednünk sérelmeinken, amelyek a külvilágból érkeznek, és meglátni mögötte igaz önvalónkat. A megoldás soha nem abban van, hogy szidjuk a világot, miért olyan, amilyen, és miért bánnak így velünk. Ha felül tudunk emelkedni kicsinyes sérelmeinken, és a "szegény én" szánalmas siránkozásain, akkor ráláthatunk arra, hogy semmi olyan nem történik velünk, amire ne adtunk volna engedélyt. Hogy mások mit tesznek, az nem a mi dolgunk, viszont azt, hogy hogyan reagálunk rá, mi döntjük el. Tehát a sérelmeket nem mások okozzák - mi okozzuk magunknak az által, hogy fogadjuk-e, vagy nem, a kívülről jövő hatásokat. Az élet másik örök törvénye, hogy a tükörben mindig saját magunkat látjuk - tehát azt kapjuk, amik mi magunk is vagyunk, csak meglehet, más szinteken. Csak arra tudunk indulatba jönni, ami belőlünk ered! Ezért bármi érjen bennünket, érdemes azonnal elvenni belőle a rosszindulatot, és megvizsgálni, mi marad? Meglehet, egy nagy igazságra ébredünk rá, önmagunkkal kapcsolatban. Kiderülhet, mennyire uraljuk az életünket, vagy hagyjuk, hogy uraljanak. 

Miért büntet a sors?Az ember, földi életében, szabad akarattal rendelkezik, és irányítás alatt tartja életét, természetesen az égi rendeléssel, az isteni igazságossággal együttműködve. Ez az égi elrendelés jelenti azt is, hogy földi leszületésünk egyik fő küldetése az, hogy teljes életet éljünk, boldogok legyünk. Ám, mivel az ember maga is irányítója, teremtője életének, így gyakran eltérünk az elrendelt iránytól.

Ilyenkor boldogtalanságot, hiányérzetet tapasztalunk, negatívnak ítélünk meg dolgokat, helyzeteket. De figyelem! Van egy könnyen észrevehető vészjelzés az emberben, amit azonnal nyakon csíphetünk, ha figyelmesek vagyunk. Ami jelzi, hogy most már tényleg túl messzire kerültünk égi küldetésünktől, és eljött a változtatás ideje. Ez pedig az az állapot, amikor végső kétségbeesésünkben a sorsot kezdjük hibáztatni azért, amit megélünk! Amikor észreveszed, hogy ilyeneket mondasz: miért büntet engem a sors? mit követtem el előző életemben? miért kapom megint ezt? - akkor biztos lehetsz abban, hogy elveszítetted az irányítást életed felett, és valójában nem a sorson, hanem rajtad múlik az, hogy jobbá varázsold az életed! A megoldás ekkor már ott van benned, csak nem akarod látni. Ez az ideje annak, hogy kezedbe vedd végre a dolgokat! 
Mit lehet tenni?Érdemes ilyenkor egy, vagy több, kívülállóval konzultálni, akitől tanácsot kérhetsz. Olyan barátokkal, emberekkel, akik képesek teljes elfogulatlansággal nézni az életedre, és rá tudnak mutatni arra, mi a jó megoldás a felmerülő problémákra. A másik lehetőség az egyéni út: álmaid, és meditációs utazásaid segítségével is, megkapod a megfelelő üzeneteket ahhoz, hogy a sorsodat átalakítsd. Légy türelmes, mert nem minden esetben kell, hogy üzenetet kapj, ennek is megvan a maga ideje! Érdemes számvetést is készíteni. Egy papírlapra írd le a gondolataidat, hogy mit gondolsz most a helyzetről, mi a megoldás szerinted, mi visz előre, milyen nézeteket vallasz! Aztán gondold végig, és írd le mindennek az ellenkezőjét is! Mi lenne, ha ugyanezeket a dolgokat éppen ellenkezőleg gondolnád? Lehet, hogy így találsz rá a helyes megoldásra. 
Te írod a Sorsod Könyvét!

Gondolj bele, hogyan bánsz a gyermekeiddel (vagy hogyan bánnál, ha lennének)? Nyilván szereted őket, és mindent megadsz nekik, ez téged is boldoggá tesz. Akkor hogyan gondolhatod, hogy a Teremtő nem így érez irántad? Ha megelégszel azzal... * hogy lábtörlőként bánnak veled a munkahelyeden, * hogy kihasználnak és megaláznak, * hogy ver a férjed, * hogy csak szeretőnek tartanak, és nem teljes jogú társnak, * hogy méltatlan körülmények között élsz, ?akkor nem a sors büntet téged, hanem te bünteted önmagadat. Ébredj rá saját isteni énedre, és élj emberhez méltó életet! 

írta: Zentai Anna


Megjegyzések