Elengedni, hogy örökre a Tiéd legyen


Azt hiszem, életünk egyik legnagyobb csodája, amikor megtanuljuk az elengedést. Akkor jutunk el oda, hogy kellőképpen hiszünk, és bízunk a sorsunkban. 

Az elengedés nem jelent búcsút. Nem jelenti azt sem, hogy lemondasz arról, amihez/akihez eddig ragaszkodtál. 
Az elengedés nem megtagadás, nem elfordulás, nem továbblépés. Az elengedéssel nem erőszakoljuk meg saját lelkünket. 

Az elengedésre meg kell érni. Megértés szükséges hozzá. Nem lehet kizsarolni, kikényszeríteni magunkból. 
Venni kell a fáradságot, hogy megértsd, miért is ragaszkodsz, miért van szükséged a szenvedésre. Ez önmagad felfedezéséről szól. A ragaszkodás mindig a saját rabságod. 

Fel kell fedezned, mi az, ami annyira fontos Neked az adott helyzetben vagy emberben. Kivétel nélkül rájövünk, hogy illúziókhoz ragaszkodunk. Szinte soha nem a személyekhez kötődünk, hanem téveszmékhez, vagy 1-1 érzéshez, melyet a másikhoz kötünk. 

Meg kell értened, mit ad Neked, mivel táplálja a lelkedet. Vajon tényleg a másik olyan fontos, vagy az érzések, amik a lelkedben ébredtek általa? A kettő nem ugyanaz. 
Ha megérted a szituációt, akkor megnyugszik a lelked, ennek egyenes következménye lesz az elengedés. Ha nem születnek Benned megértések, akkor csak erőlködés lesz az egész. Rabja maradsz örökre. 

Ha elfogadod a sorsodat, és valóban hiszel benne, hogy minden úgy történik, ahogy leginkább a javadat szolgálja és bízol a sorsban, amit egykoron kijelöltél önmagad Számára, nem lesz szükséged arra, hogy rabja légy bárminek/bárkinek. Az elengedés az életed részévé válik. 

Tudni fogod, hogy bármi, ami Hozzád tartozik, ott fog maradni melletted, ami pedig csupán lecke volt, az tovább áll. 

Az elengedés pedig felszabadít Téged. Kinyitja a bezárt szívedet, újra szárnyalni fog lelked. Öröm, boldogság, békesség költözik Beléd. 

A szabad ember a legerősebb a világon. Egy erős emberhez szívesen kapcsolódik bárki. Egy szabad ember vonzó a többi számára. 

Az elengedés egy természetes dolog. Tudom és hiszem, hogy általa megszűnik minden görcsösség, minden szenvedés. Fellélegzel, felszabadulsz! És lám, csodák történnek általa. Amint megérzi a másik, hogy Ő is szabad lett az elengedésed által, a Tiéd marad örökre! 

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: Megjegyzések