Amikor elveszítesz minden reményt...


Úgy érzed, nem bírod tovább… leigáznak a hétköznapok, fogy a remény. Amikor azt hiszed, már nincs lejjebb, még egy hatalmasat rúgnak Beléd. Kegyetlenül fáj, s már nincs erőd felállni… Nincs erőd harcolni… Eltűnt a motiváció, s megpróbálod túlélni még a mai napot. A bánat hatalmasra nőtt a szívedben, a lelked darabokra tört. Fáj, hogy annyi mindent elveszítesz magad körül. Csak zuhansz, de nincs senki, aki elkapjon… Nem találod az utat, amin folytatnod kellene. Elhagytak az útitársak, ingoványos a talaj. 
Úgy érzed, egy parányi porszem vagy a sivatag közepén, és a következő vihar talán messzire visz majd.

Arra kérlek, hunyd be a szemed egy pillanatra, és érezd át a létezést. Tudd, hogy életed minden egyes mozzanata egy precíz terv alapján zajlik. Ami fontos, nem veszítheted el, mert az ott van, mélyen a lelkedbe vésve. Ami körülőtted történik, egy szükségszerű változás. A vihar megtisztít most mindent annak érdekében, hogy boldog lehess. A múlt játszmáira már nincs szükséged. Ne ragaszkodj, ne kapaszkodj, ne nézz hátra kérlek!  Fogadd el a változást, és tudd, hogy minden apró mozzanat Érted történik. Amíg hordozod a sérelmeidet, folyamatos önpusztításban vagy. Nem tudod észrevenni a körülőtted lévő csodás dolgokat. Így abból kapsz egyre többet, amire fókuszálsz. Látni fogod, hogy már mindenki továbblépett, Te még mindig a padlón üldögélsz, és sajnálgatod magad. 

Igen, számtalan olyan esemény történt már éltedben, amikor feladhattad volna, de még mindig itt vagy… A lelked küzdött tovább akkor is, amikor a test és az elme a végtelenségig elfáradt. 
A szívedben most is ott a remény. Tudod, hogy holnap újra fel kell kelned, és minden napfelkeltében ott van a lehetőség. A lehetőség arra, hogy újra kezdjük… a lehetőség, hogy összerakjuk darabokra tört életünk. Minden reggelben ott a lehetőség, hogy valami megváltozzon… ott belül… mélyen belül… Hogy újra érezhesd, amit úgy hívnak: remény… 

Mert hidd el, bármikor újrakezdheted. Rendelkezésedre áll minden erőforrás. Sokkal többre vagy képes, mint hinnéd. Ám amikor elveszítesz mindent, akkor a legértékesebb kincset megtalálod: ÖNMAGADAT! 

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 


Megjegyzések