Vajon miért jár Neked ennyi szenvedés?


Vajon miért olyan egyértelmű, hogy magadat okolod, bármi történik körülötted? Még akkor is bűntudat gyötör, ha édesanyádat vagy a barátnődet szomorúnak látod. Kötelességednek érzed, hogy vele együtt búslakodj. Olyannyira együttérző vagy, hogy lelkiismeretfurdalásod támad, ha boldog vagy, de környezetedben boldogtalan valaki. 

Ha kritizálnak, bírálnak, támadnak, azt gondolod, rászolgáltál. Nem tudsz és nem is akarsz kiállni magadért. 

Úgy tűnik, mindenki más fontosabb Nálad. Elsődleges az, hogy a körülőtted élőket kiszolgáld és boldognak lásd. De vajon hol vagy Te? Tudod egyáltalán, mire vágysz? 

Tudom, azt szeretnéd, hogy megbecsüljenek… hogy szeressenek… hogy elfogadjanak… Várod, hogy majd valaki megmondja, megmutatja, hogyan légy boldog. 

Mélyen belül fáj, ha elutasítanak… hogy folyton kihasználnak. De az igazság az, hogy Te adod oda magad… 

Szeretnéd, hogy kedveljenek, de Te nem szereted magad. Haragszol az arcra, aki a tükörből tekint vissza Rád. Mert annyira elesett… 
Várod, hogy jön majd valaki, aki megtanít szeretni, aki pont így fogad el… Holott Te nem fogadod el magad. Folyton elégedetlen vagy. 

Szerinted mindig van Nálad jobb, szebb, okosabb, talpraesettebb… aki inkább megérdemli a boldogságot, mint Te! 

Ha kritizálod a tested, ne csodáld, hogy megbetegszik. Ha folyton csak adsz, de szerinted nem érdemled meg, hogy kapj, sőt be sem fogadod, ne csodálkozz, ha kihasználnak. 

Arra kérlek, ne légy oly elégedetlen magaddal. Ne ostorozd, ne bántsd tovább lényed. Miért akarnál más lenni? Miért akarnál valaki más lenni? 

Hidd el, Te így vagy tökéletes. Így vagy szerethető. Mindannyian egyedül érkezünk a világba, és egyedül is távozunk. Amit hoztál, azt viszed magaddal. Senki sem értékesebb vagy értéktelenebb Nálad. Hogy hogyan alakul az életed, az attól függ, hogyan alakítod. Senki másért nem felelsz, mint önmagadért. 

Nincs a földön olyan ember, aki jobban megérdemelné a szereteted, mint Te magad. Senki nem előbbrevaló Nálad. 
Egyedi vagy és különleges. Amit Te nyújtasz ennek a világnak, arra senki más nem képes. Szükség van Rád. 

Becsüld hát az életed! Tedd azt, ami boldoggá teszi léted! A legjobbat érdemled mindenből! 
Amint elég fontos leszel önmagad Számára, ezt sugározza vissza Rád a többi ember is. Ahogy elkezded önmagad szeretni, boldogság költözik életed minden területére. Ez pedig Isten ajándéka Feléd! 


Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 


Megjegyzések