Miért vonz egy erős ember gyenge társat?


Gondolkodtál már rajta, hogy miért vonz az erős személyiségű ember gyenge társat? Miért van az, hogy aki állandóan kézben tartja a gyeplőt, annak élete szereplői szinte mindig megmentésre szorulnak? Vajon miért van, hogy bárkivel találkozik is, tőle várják a megoldást? 

Gondolkodtál már rajta, hogy bárkihez kötöd is magad, a lánc túlsó végén Te magad vagy? Vagyis bármerre is mozdul a kapcsolat, vele együtt moccansz Te is? Vagyis megértetted már, hogy Te mozgatod az egészet? Nem lehet, hogy önként adod oda magad? 

Nem a sors fintora, ha gyenge társakat vonzol. Te vagy túl erős… Mert az akarsz lenni. Talán azért, mert hiszed, így kézben tudod tartani a dolgokat. Nem bízol az életben annyira, hogy megadd magad neki. Nem hiszel az isteni gondviselésben, elébe akarsz sietni a sorsnak. 

Állandóan nyomozol, kutatsz, keresed a történések értelmét. Talán megnyugtat a tudat, hogy mindent tudsz. Legalábbis azt hiszed… S ha valami nem elképzeléseid szerint alakul, összetörsz teljesen. Hiszen Te mindent megtettél… 

Egy erős, kontrolláló társ mellett nem könnyű az élet. Cselekvéskényszere megbénítja a másikat, azt sugározza felé, hogy ő semmire sem képes. Minél erősebben akarja érvényre juttatni akaratát, a másik annál inkább kénytelen visszahúzódni. S szép lassan annyira megborul az egyensúly, hogy a két ember elviselhetetlenné válik a másik számára. 

Ha azt érzed, Neked mindig erősnek kell lenned, akkor tudd, hogy ez azért van, mert nem tudsz gyenge lenni. Nem mersz gyenge lenni… Félsz attól, hogy kicsúszik lábad alól a talaj… Félsz attól, hogy irányíthatóvá válsz. Félsz attól, hogy kontrollvesztett leszel… 

Idővel rájössz, hogy minél erősebbnek akar tűnni egy ember, annál gyengébb… Hiszen nincs bizalma sem az életéhez, sem a társához. 
Az erős ember mindig önmagát adja, és mer gyenge is lenni. Megadja magát az érzéseinek, nem próbálja eszével felülírni azokat. 
Valójában az erős akaratú, erőszakos ember végtelenül gyenge… 

Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 


Megjegyzések