Testvéri kapcsolatok


Ha gondolatban kicsit visszautazunk a gyermekkorba, rá fogunk döbbenni, mennyire fontos, hogy milyen kapcsolatot alakítottunk ki a testvérünkkel, testvéreinkkel.

Gondolj csak bele, hogy életed első "párkapcsolatát" vele élted meg. Mindenen osztoznotok kellett!  Elképzelhető, hogy a szobátokon, sőt még az ágyatokon is! A testvéred volt az, aki nagymértékben meghatározza, hogyan állsz az emberi kapcsolatokhoz... mit vársz el tőlük. 

Mivel rengeteg időt töltöttetek együtt, benned kialakult egy kép, hogy milyennek "kell" lenni egy kapcsolatnak. Ha a testvéred túl erős egyéniség, és mindig igyekezett elnyomni téged, esetleg idősebb és mindig "tudta", hogy neked mi lenne a jó, elképzelhető, hogy a párkapcsolataidban is hajlamos vagy olyat választani, aki uralkodik feletted. 

Ha te voltál a gondoskodó és úgy érezted, túl felelőtlen, akkor lehet, hogy most is olyan társakat vonzol, akiket meg kell mentened... 

Vajon van benned harag, düh, neheztelés a testvéred felé? Esetleg érezted azt, hogy őt jobban szeretik, mint téged? Vannak benned feldolgozatlan, fájó emlékek? 

Bocsáss meg és engedd el a vele kapcsolatos fájdalmakat annak érdekében, hogy javuljanak az emberi kapcsolataid. 

Ha teheted, beszélgess vele a benned lévő érzésekről. De fontos tudatnod, hogy nem hibáztatod semmiért, ezek csupán a gyermek sérülései benned! Így felszabadítod mindkettőtöket a régi terhek alól. 😊❤️

Megjegyzések