Fontos vagyok!



Ha túlságosan arra fókuszáltál az utóbbi időben, hogy körülötted rend legyen, és segíts a leginkább rászorulóknak, akkor azt veheted észre, hogy jelez a tested (tünetek) vagy a lelked (boldogtalanság), hogy ideje a saját idényeiddel is foglalkozni. 

Tudom, hogy nehéz megtalálni az egyensúlyt, de rendkívül fontos a saját érdekedben. Amennyit önmagaddal törődsz, az megmutatja, mennyire tiszteled és becsülöd a saját életedet.


Család és munka mellett is fontos egy kis "ÉNIDŐ"  beiktatása. Amikor feltöltődsz testileg-lelkileg, hogy megújult erővel vethesd bele magad a megoldandó feladatokba. 

Egy édesanya sokkal előbb megtesz a gyermekéért bármit, mint önmagáért. Pedig hidd el, a gyermek akkor lesz boldog, ha téged annak lát! Akkor lesz béke a lelkében, ha benned is az van. Ezért mindig te légy az első az életedben! 


Ha azt mondják neked, hogy minden nap érdemes megenni  reggelire két almát, mert akkor egészségesebb lesz az ember, akkor mit teszel? Megveszed a gyermekednek/társadnak/édesanyádnak, minden nap meghámozod és  eléjük teszed? Hiszen félted őket, és a legjobbat szeretnéd nekik. 

De mi a helyzet akkor, amikor magadról van szó? Akkor már macerás kimenni a piacra? És különben is, mennyi időt elvesz ez naponta az embertől? Vajon te hogy vagy ezzel? 


Tudsz tenni önmagadért minden nap időt és energiát nem kímélve? Vagy te nem számítasz magadnak? 

Nem gondoltál még arra, hogy ha te vagy a család motorja, akkor az lenne a legfontosabb, hogy te rendben légy? 


Vajon mióta van az, hogy önmagad kevésbé számít, mint a másik? Mióta hurcolod ezt az önbüntetést? Ezen elgondolkodtál valaha? Magadra mióta nincs erőd és időd? 


Mi lenne, ha most azt mondanád, hogy míg nem oldod meg a jelenlegi helyzeted, addig nem lépsz tovább? Csak hogy ne halmozd egymásra a megoldandó feladatokat. 


És érdemes elgondolkodni azon, hogy abbahagyod azokat a tevékenységeket (vagy akár életmódot), amik romboló hatással vannak Rád, az érzéseidre és az egészségedre. Hidd el végre, hogy a legjobbat érdemled! Hidd el végre, hogy érsz annyit, mint bárki más a világon! Ha te nem becsülöd és tiszteled magad, hogy várhatod, hogy más becsüljön és tiszteljen téged? 

Itt az idő! Itt a te időd! Fontos vagy!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések