Családi gyökereink hatása az életünkre


Elgondolkodtál azon valaha is, hogy a család, melybe születtél, hogyan befolyásolja életedet? Természetesen nem véletlen, hogy pont ide születtünk, és pont ezek az emberek tanítanak minket az életre. 

Az, hogy milyen családi mintákat hordozol, nagymértékben befolyásolják a döntéseid, és az élethez való hozzáállásodat. 


A családfa tisztítása és programjainak oldása egy hatalmas témakör. 


Amikor a lélek úgy dönt, hogy inkarnálódik a fizikai világba, akkor azt is meghatározza, hogy kik azok az emberek, akiktől tanulni szeretne. Szüleinket két szempont alapján választjuk: 1. Milyen közös karmikus feladataink vannak


Ez azt jelenti, hogy elmúlt életeinkben nem sikerült közös nevezőre jutnunk, nem történt meg egymás felé az elfogadás. 

Tapasztalataim szerint sokszor választunk olyan szülőket, akikkel nehéz karmát cipelünk. Pontosan azért, mert egy szülő-gyermek kapcsolatban az ember kénytelen megtanulni feltétel nélkül elfogadni a másikat. Egy karmikus feladat pedig így végzi be küldetését. Akkor van kiegyenlítve a számla, ha mindkét fél hajlandó elengedni a múltbéli sérelmeket. Szüleinket legtöbbször nem a saját lélekcsaládunkból választjuk, éppen ezért érezhetjük idegennek őket. Te se érezd magad kellemetlenül, ha mindig kívülállónak hitted magad… ha nem értett meg senki… 

Általában az első szülött gyermek az édesapát jön tanítani, és az ő családfájának mintáit hordozza erőteljesebben, míg a második gyermek az édesanya családjáét. A harmadik gyermek általában egyensúlyozza a család energiáit. Itt mindig két azonos szülőről beszélünk. 

Ha például egy édesanya elválik, és új családja lesz, akkor az ott születendő gyermek ismét első szülöttnek számít, attól függetlenül, hogy bármelyik félnek már van gyermeke. 
2. Milyen sérüléseket hordoznak a szülők


A születendő lélek mindig az érzelmi örökség miatt születik az adott  családba. Kiválasztja azt a két embert, akik ugyanazokkal a (lelki) sérülésekkel rendelkeznek, amiket ő előző életéből magával hozott. Ennek célja az, hogy tükröt mutassanak, és tudatosítsák bennünk, mit kell meggyógyítani a lelkünkben. 

Ha nem tanulod meg a leckét, míg elhagyod a szülői fészket, akkor lelked sérüléseit a párkapcsolataid mutatják tovább. 


Tegyük fel, hogy elmúlt életeidből hozod magaddal az árulás sérülését. Többször megcsaltak, megaláztak a kapcsolataidban, és most is benned van a rettegés. Kiválasztasz két olyan szülőt, ahol egészen biztosan szintén jelen van az árulás. Édesanyád megcsalja édesapádat. Lehet, hogy próbálják eltitkolni előled, de a lélek érzi. Méginkább elmélyítik benned ezt a sebet. Ha ezt a félelmet nem sikerül feloldanod, feldolgoznod magadban addig, míg elköltözöl a szüleidtől, akkor automatikusan olyan társat választasz, aki szintén meg fog csalni, megmutatva, mit kell meggyógyítani magadban. A társad is csak a te sérüléseidre tud rákapcsolódni. Ha te “áldozatszerepben" vagy, akkor bevonzol egy olyat, akinek a “tettes” szerepéből kell tanulnia. Amikor a szándékok találkoznak, létrejön a szinkronicitás. 

Ezért is olyan fontos megértenünk, miért éppen ezt a családot választottuk ezen megtestesülésünkre. Milyen megoldandó feladatokat hoztunk magunkkal? 


Elég, ha megvizsgálod, milyen visszatérő események, félelmek vannak jelen az életedben, máris tudni fogod, milyen mintákat hordozol. 


Részlet Guzsik - Mohácsi Viktória "Út a teljességhez - 60 napos karmaoldó program" 9. napi feladatából


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.htmlMegjegyzések