Készülődés az ünnepekre

 



Az év utolsó napjaiban, amikor az utcák fényárban úsznak, mindannyiunk szívébe beköltözik az ünnepi hangulat. A karácsonyi készülődés nem csupán feladatok sora, hanem egy szeretetteljes utazás, amely magában hordozza az örömteli pillanatok és a szeretet gazdagságát.

Feldíszítjük az otthonainkat, megteremtünk egy szeretetteljes teret, mely tele van melegséggel. A gyertyafények, a csillogó díszek és a gőzölgő almáspite illata mind hozzájárul, hogy otthonunk a szeretet oázisává váljon.

Megfigyeltem, hogy az emberek ünnepnapokon jobban figyelnek egymásra, és ebben a rohanó világban már ez is nagy dolognak számít. Ilyenkor előveszik a legszebb ruhájukat, megnyitják a szívüket, és a szeretet lencséjén keresztül szemlélik a világot. 

Néhány évvel ezelőtt értettem meg, hogy életem minden egyes perce ajándék számomra, és nem kellenek kijelölt ünnepnapok ahhoz, hogy szeressek és kimutassam ezt másoknak. 
Naponta hálát adok a családomért, a barátaimért és mindenért, ami jelenleg az életem része.

Az év vége a pihenés, a csend és a belső megújulás ideje. A rohanó, zajos hétköznapokban könnyű elfeledkezni az önmagunkra fordított figyelem és a nyugalmat árasztó pillanatok fontosságáról. Az év utolsó napjaiban érdemes kicsit lassítani, a zajt nyugalomra cserélni, és a rohanást pihenésre. A csend nem csupán a külső zajok hiánya, hanem a belső béke és a nyugalom forrása is. Engedjük meg magunknak, hogy néha egyszerűen csak leüljünk, vegyünk egy mély lélegzetet, és élvezzük a csendet magunkban és körülöttünk.

Sok embernek óriási dilemmát okoz az ajándékok kiválasztása. Én személy szerint azoknak a meglepetéseknek örülök leginkább, melyek valóban nekem szólnak. Amibe időt, energiát fektettek, főleg ha kimondottan nekem készítették. Nem az a lényeg, hogy drága ajándékokkal lepjük meg szeretteinket. A legnagyobb érték abban van, ha odafigyelünk rájuk egész évben, és olyasmivel lepjük meg őket, amik nekik szólnak... amik róluk szólnak... Az ajándékok nem csupán tárgyak, hanem szeretetcsomagok is, amelyek kifejezik az érzelmeinket és a gondolatainkat.

Az ünnepek nem csak a vásárlásról és a készülődésről szólnak, hanem az együtt töltött időről is. A meleg italok, a séták a hóesésben, a karácsonyi vásárok és a közös filmezés mind olyan pillanatok, amelyek emlékezetessé teszik az ünnepi időszakot.

Az ünnepek valódi értelme a szeretet megosztása és a kedvesség mások felé. Az apró figyelmességek, egy mosoly és egy ölelések mind-mind olyan kincsek, amelyeket nem lehet pénzre váltani. Az ünnepi időszak arra emlékeztet bennünket, hogy az igazi gazdagság a szívünkben és az egymás iránti szeretetben rejlik.

Advent időszaka hozzon mindenki számára egy új látásmódot, új gondolatokat és érzéseket! Most, az év végéhez közeledve, hagyjuk hátra a múlt terheit és készüljünk fel egy új kezdetre. Az ünnepi időszak magában hordozza a megújulás lehetőségét, ahol a szeretet és a pozitív gondolatok kísérnek át az új esztendőbe.

December nem csupán egy feladatokkal tarkított hónap, hanem egy egészen különleges időszak, ahol a szeretet és a figyelmesség az irányadó. 

Az év vége egyfajta összegzése mindannak, amit megélhettünk és tanulhattunk az elmúlt évben. Az ünnepek alatt megállhatunk, és köszönetet mondhatunk azért, amink van, és azokért az élményekért, amelyek formálták az életünket.



A karácsony varázsa pont ebben van... Szeretetet viszünk mindenbe, amit csinálunk. 


Szeretet van az ételben, amit főzünk, szeretet van a díszekben, amit készítünk, és szeretet költözik az egész házba... az egész világba...

Készüljünk együtt szeretettel az ünnepekre, és nyissuk meg szívünket azok felé, akikkel megoszthatjuk a boldogság pillanatait.

Békés, boldog, szeretetteljes készülődést kívánok mindenkinek! 


Megjegyzések