Engedd el régi önmagad!

 




Néhány igazán “viharos év” után egyre inkább békére vágyik lelkünk. Talán elgondolkodunk, elkezdünk befelé figyelni, és kezdetét veszi az önmegismerés újabb szakasza. 

Ha ősszel kisétálunk az erdőbe, láthatjuk, hogy az elengedés egy természetes folyamat. A fák elengedik a rajtuk csüngő faleveleket, nem akarják erőszakkal visszatartani őket. Béke és nyugalom száll a tájra. Szeretem az őszi hónapokat. Sokat barangolok az erdőben, és megfigyeltem, hogy az igazán hasznos ötleteim ilyenkor törnek utat maguknak. A természet közelsége megnyitja az embert, sokkal kreatívabbá válunk. Elengedjük a görcsösséget, a ragaszkodást, és elfogadjuk azt, ami körbevesz bennünket. 


Észrevetted, hogy az elmúlt évek mind az elengedésről szóltak? S talán arról szólnak még napjaink is… Gondold át, mi mindentől szeretnél megválni, mert nem viszi előrébb az életedet. Ezek lehetnek érzések, helyzetek, emberi kapcsolatok, vagy akár saját beidegződéseid. Napi szinten tudatosítsd magadban, hogy hajlandó vagy szeretettel és békével megválni ezektől. Kérheted a természet angyalainak, a tündéreknek a segítségét. Ha kiülsz egy folyó vagy tó partjára, ha kisétálsz a mezőre vagy az erdőbe, sokkal könnyebben tudsz kapcsolatot teremteni ezzel a különleges világgal. Ne bonyolítsd túl a dolgokat, csak hunyd be a szemed, engedd, hogy a szél kivigyen belőled minden rossz gondolatot és érzést, közben ki is mondhatod, mitől szeretnél megszabadulni. Érezd a megkönnyebbülést, és töltsd meg a lelked a szeretet képeivel és érzésével. Helyettesítsd a régi gondolataidat új, felemelő ötletekkel. Vizualizálj egy számodra tetszőleges jövőképet. 


Vidd be a természetet otthonodba. Gyűjts tobozokat, faleveleket, dekorálj, rajzolj, főzz finom ételeket. Ha kreatívan használod az energiáidat, azzal kidolgozhatod magadból a sok felgyülemlett feszültséget. 


Az utóbbi időszak testi tünetei is visszahúzódhatnak, ha megérted üzenetüket. Ha hajlandó vagy szembenézni azokkal az érzésekkel, melyekkel életre hívtad őket. Ideje elengedni a régi mintákat, és nem hagyni, hogy a múlt eseményei irányítsanak bennünket. 

Engedd el a sérelmeidet, és mondd el szeretteidnek, milyen sokat fejlődtél általuk, még akkor is, ha sokszor tehernek érezted a kapcsolatot. Ha elengeded a benned élő kellemetlen érzéseket családtagjaid felé, már meg is szüntetted a köztetek lévő negatív karmát. Így válik egyre nyugodtabbá életed. 


Tudni fogod, hogy minden esemény a fejlődésedet szolgálja, lehet az bármilyen fájdalmas. Ha felismered a benne lévő tanítást, pillanatok alatt sikerül elengedned a sérelmeidet. Így fogod tudni elengedni régi, elnyűtt önmagadat. Azt, hogy mi vár rád, pedig egyedül te tudod meghatározni! 


Hogy milyen lesz a jövő? Rajtad múlik! Amit eddig nem oldottunk meg, még erőteljesebben megmutatkozik, csupán azért, hogy ne halogassuk tovább! Most minden megváltozhat! Most minden más irányt vehet! Minden rajtunk múlik! MINDEN! 

Sikeres munkát kívánok magadon!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html






Megjegyzések