Boldog karácsonyt!

 


Az idei év rövidesen a végéhez ér, és biztos vagyok benne, hogy a te életedbe is gyökeres változásokat hozott.

Ha végre körvonalazódik benned, merre kell menned, ha ráléptél az útra, akkor bíztatni szeretnélek, hogy tarts ki! Sosem a célba jutás nehéz, hanem az indulás! Az erő ahhoz kell, hogy merj változtatni.

Arra kérlek, most csendesítsd le az elméd, és figyelj lelked hangjára! Érezz rá, hogy minden, amit keresel, ott van benned!

Tedd a szívedre a kezed és légy őszinte! Életed során mennyit bántottad magad? Nem gondolod, hogy itt az ideje megbékélned azzal a csodával, aki te vagy? Nem gondolod, hogy ébredhetne végre együttérzés benned önmagad felé? Mi lenne, ha az önostorozást és a bűntudatot felváltaná a büszkeség és a szeretet?

Tartozol magadnak annyival, hogy végre boldog légy!

Nézz körül a világban! Emberek százazrei adják fel naponta! Elmennek, itt hagyják a földet, mert képtelenek megbírkózni a feladatokkal. Azokkal a leckékkel, amiket ők állítottak maguk elé. Pedig minden embernek adatott erő, hogy véghezvigye küldetését! De van, aki feladja, mert elfárad s lelke... Vagy nem tud mit kezdeni a világban zajló eseményekkel.

Gondold át kérlek, milyen bátor vagy, hiszen a sok megpróbáltatás ellenére még mindig itt vagy, még mindig keresel. Mélyen belül bízol abban, hogy célba érsz… Hogy megérkezel önmagadhoz.

Hiszen a sok fájdalom, a sok félelem elvette a fényed. A lángod éppen csak pislákol. De a benned élő bölcs pontosan tudja, hogy mire vagy képes. Vedd elő újra a gyermekkori álmaid!

Most erőt kapsz újrakezdéshez. Szeresd önmagad, és soha, de soha ne add fel az álmaidat!

Ha tisztelettel, tiszta szívvel és végtelen türelemmel fordulsz önmagad felé, bármilyen élethelyzetre megtalálod a megoldást!

Ha bántottak, éld meg a fájdalmat! Vállald fel a szenvedést! Ha nem teszed, esélyed sincs megfejteni, mit akar tanítani a helyzet. Ne játszd el, hogy minden rendben, ha a lelked ezer sebből vérzik. Ha nem veszel tudomást érzéseidről, újra meg újra bevonzod azokat a helyzeteket, melyek előhozzák ezt a fájdalmat.

Tudom, hogy félelmetesnek tűnik az egyedüllét, de sokkal fájdalmasabb leélni az életedet egy olyan helyzetben, ami méltatlan hozzád. Sokkal fájdalmasabb valaki mellett lenni, akihez nem tartozol. És hidd el, nem az egyedüllét rémít meg. Attól félsz, hogy nem vagy elég szerethető. Attól félsz, hogy nem leszel fontos. Attól rettegsz, hogy pótolható vagy. Pedig nem így van. Ez egy sérülés lelked mélyén, melyet társaid csak erősítettek benned. Megaláztak, megcsaltak, bántottak azért, hogy végre meggyógyítsd az érzéseidet önmagad felé. Valójában arra kapcsolódtak rá, ami lelked legmélyén lapul.

Egyetlen feladatod az, hogy saját érzéseid meggyógyítsd, és önmagadban is kerek, egész légy.

Meg kell érezned, hogy egyedül vagyunk a világban, minden látszólagos "problémánk" és örömünk forrása mi magunk vagyunk, így a megoldás is rajtunk áll. Megtapasztaljuk a határainkat, rájövünk, milyen erősek vagyunk valójában. Megérezzük azt, hogy milyen szeretettel a szívükben létezni. S észrevesszük, hogy amint "bent", úgy "kint" is. A világ visszatükrözi érzéseinket. Ha szeretet van bennünk, a szeretetet vesszük észre a külvilágban. Ha tele vagyunk félelmekkel, ha csatázunk, csak a harcot látjuk magunk körül.

Hidd el, minden jár neked, amire vágysz. Amint megtalálod önmagad a világban, a világ is rád talál. Felbukkannak azok az emberek, akik segítenek az úton tovább. Ráérzel majd, merre kell menned, mit kell csinálnod. Nem okoz gondot abból keresni a kenyered, ami örömmel tölti meg szíved.

Megkapod a családot, a párt, akire mindig vágytál. És hidd el, nem mese, hogy létezik. Ugyanúgy vár rád, ahogy te vágyakozol utána. De míg telve vagy keserűséggel, nincs hely a szívedben a szeretetnek. El kell engedned a múltat ahhoz, hogy a jövő be tudjon lépni. Megérdemled a legjobbat mindenből.

Hogy mindenki megjárja-e az utat? NEM! Mindenki megkapja, amire vágyik? NEM! Amíg nem vagy tudatos, nem azt kapod, amit akarsz, hanem amire szükséged van. Minden akkor fog megérkezni, amikor megértél rá, és értékelni, becsülni tudod olyannyira, hogy megtartsd hosszú távon. Már nem fogod elveszíteni, hiszen előtte megtapasztaltad, milyen nélküle élni. Becsülöd, mert megélted az ellenpólust. Ezért van szükség a látszólag rossz élményekre.

Nincs messze a fény, de előbb végig kell menni a sötét alagúton. Hidd el, hogy megéri, hiszen a végén ott vár boldog és tökéletes önmagad, a harmonikus és békés életed!

Még ha rendkívül fájdalmas és leterhelő is ez az időszak, biztos vagyok abban, hogy rövidesen sokkal jobban fogod érezni magad.

Ha most erőt merítesz a múltadból, fényessé teheted a jövőt.

Döntsd el, hogy az idei karácsonyod boldogan telik. Öröm lesz a szívedben, hiszen élsz, és feladataid vannak. Ma már tudod, hogy rajtad múlik minden. Légy hálás azért, ami körbevesz téged!

Szóljon az év vége a szeretetről! Saját szeretetedről! Érezd meg, hogy nincs fontosabb az önmagaddal való kapcsolatodnál!

Szeresd magad, és az élet csodává változik! Békés, szeretetteljes ünnepeket és év végét kívánok neked!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések