A csillagok tanítása



Élt egyszer egy öreg bölcs, aki rengeteg tapasztalatot szerzett már élete során, ám úgy döntött, hogy elindul egy hosszú útra, hogy további bölcsességekre tegyen szert a létről és az emberi természetről. Az útja során találkozott egy fiatal férfival, aki bevallása szerint túl régóta keresi valódi önmagát. Rengeteg dolgot kipróbált az életében, de semmiben sem tudott elérni igazi sikereket. Úgy döntöttek, hogy együtt folytatják az útjukat tovább.  


Egy éjszaka a gyönyörű tó partján az öreg bölcs azt mondta: "Nézd a csillagokat Fiam, és mondd meg nekem, hogy melyik a legfényesebb." 

A fiatal férfi hosszan nézte az égboltot, majd így felelt: “A legnagyobb csillag a legfényesebb!”

Az öreg bölcs azonban elmosolyodott, és azt mondta: "Nem az a csillag a legfényesebb, amelyik a legnagyobb, hanem az, amelyik a legtávolabbi és a legnehezebben elérhető.”

Mindketten elmosolyodtak. 


A fiatal férfi tudta, mire tanítja őt a sors! Az élet legfényesebb dolgai általában a legnehezebben elérhetők, de soha nem szabad feladnunk a küzdelmet, ha valami fontos számunkra. Az öröm, a boldogság és a siker is bárki számára elérhető, de sokszor keményen meg kell küzdenünk értük.

Emlékezzünk erre, amikor nehézségekbe ütközünk az életünkben, és ne hagyjuk, hogy az akadályok elbizonytalanítsanak bennünket. Az élet legjobb dolgai sokszor olyan távolinak tűnnek, mint a legfényesebb csillagok, de ha kitartóak vagyunk, akkor meg fogjuk kapni őket.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


 

Megjegyzések