Az idő nem vár senkire...


Réges-régen, messzi földön élt egy bölcs király, aki nap mint nap az ablakából figyelte a hold változásait. Minden éjjel lenyűgözte varázslatos fénye, és azt gondolta magában, hogy ez a csodás égitest olyan bölcsességeket rejthet magában, amiről érdemes lenne tudomást szereznie. 


Egy békés éjszakán elhatározta, hogy kilovagol a közeli erdőbe, melynek közepén egy tisztáson megszólítja a teliholdat. 


Kitárta a karjait, az ég felé fordult és így szólt: -Kedves Telihold! Mindig csodálattal figyeltem, hogy képes vagy hónapról hónapra megújulni. Kérlek oszd meg velem azt a bölcsességet, amely segíthet az embereknek ugyanilyen jól élni az életüket. 


A telihold válaszolt: A “titok” csupán annyi, hogy mindent a maga idejében kell megtenni. Én minden hónapban megjelenek az égen, de csak egy éjszakára. Ha valaki lemarad rólam, várnia kell egy újabb hónapot, hogy találkozhasson velem. Az embereknek is meg kell tanulniuk kihasználni az élet kínálta lehetőségeket, és megérteni, hogy amit ma megkaphatunk, talán holnap már nem áll rendelkezésünkre. Az idő senkire nem vár, meg kell hát ragadni a pillanatot. 


A király elgondolkodott a hallottakon és megértette a telihold bölcsességét. Hazatért és megosztotta ezt a tudást az emberekkel, hogy mindannyian megtanulják értékelni és felismerni az élet fontos pillanatait.


Így lett a telihold a bölcsesség szimbóluma, amely mindig emlékeztet minket arra, hogy az élet nyújtotta lehetőségeket akkor kell kihasználni, amikor kínálkoznak, mert az idő nem vár senkire.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


 

Megjegyzések