A karácsony varázsa

 


Valamikor réges-régen létezett egy varázslatos kis falu, ahol minden évben csodák történtek karácsony estéjén. A falu közepén egy kis házikóban éldegélt Anna, egy bölcs idős asszony, aki tele volt szeretettel.

Egy hideg téli napon, amikor a falu lakói készülődtek már a karácsonyi ünnepségre, Anna néni egy kisfiút pillantott meg a falu Fő terén ácsorogva. Magányosnak és elesettnek tűnt. Szinte érezte a szomorúságát. Odament hát hozzá, és meghívta őt meleg házikójába. Forró kakaóval és frissen sült kaláccsal kínálta, majd leültek melegedni a tűz mellé. A kisfiú nagyokat sóhajtozott, és az idős hölgy mesélni kezdett neki a karácsony varázsáról. 

-“Tudod Kisfiam, a karácsony a szeretet ünnepe. Megnyitjuk a szívünket, elengedjük a benne lévő sérelmeket, és hálát adunk a szeretetért, ami körbevesz bennünket. Adunk és kapunk. De a legnagyobb varázslat nem az ajándékokban van, hanem azokban a pillanatokban rejlik, amikor megosztjuk az időnket és a szeretetünket másokkal. “

A kisfiú szeme felragyogott, miközben figyelte Anna nénit. Őszinte érdeklődéssel kérdezte: “-De miért van az, hogy sokan csak az ajándékokra gondolnak?"

Az idős hölgy elmosolyodott. "Az emberek gyakran elfelejtik, hogy az igazi kincsek a lelkükben vannak, nem a külvilágban. Az ajándékok lehetnek csodálatosak és okozhatnak örömöt, de a legnagyobb boldogság az elfogadásból, az önzetlenségből, és a szeretetből származik."

Anna néni megsimogatta a kisfiút, és egy különleges sétára hívta őt. Egy varázslatos erdőbe mentek, ahol a fák gyönyörű fényekkel voltak díszítve. Ahogy lépkedtek a ropogós hóban, apró csengők csilingeltek, mintha maga a természet zenélne.

"Az erdő a lelkünk tükre,”- magyarázta Anna néni. "Ahogy keresztül megyünk az erdőn, láthatjuk, hogy minden lépésünk nyomot hagy, éppen úgy, ahogy a szeretet és az együttérzés is."

Hamarosan egy gyönyörű tóhoz érkeztek, ahol a jég alatt csodálatos halak úszkáltak. "A tó mélyén igazi bölcsesség rejlik," - mondta az idős hölgy. "Ahogy nézed a jég alatti világot, megértheted, hogy minden tapasztalat - legyen az jó vagy rossz - , hozzájárul az életünk gazdagságához.” A kisfiú nagyot sóhajtott… A sok bölcsesség megérintette a szívét. Másként gondolt már a saját sorsára. 

Amikor visszatértek Anna néni házába, a gyermek szemeiben varázslatos fény ragyogott. Megértette, hogy a karácsony igazi csodája a szeretetben, az elfogadásban, és az együttérzésben rejlik. Segített hát az ünnepi előkészületekben, majd megölelte az idő hölgyet, és mindketten érezték a feltétel nélküli, tiszta szeretet mindent átható erejét. 

Kisétáltak a falu központjába, pogácsát és meleg teát osztogattak az éppen arra járó embereknek, és megosztottak velük néhány szívmelengető bölcsességet. 

Azóta a kis faluban minden évben csodák történnek  karácsony estéjén, de mindannyian megtanulták, hogy a legnagyobb ajándék a szeretet és az összetartozás. Anna néni bölcsességei éltették a falut, és az emberek szívében mindörökké ott élt a karácsony varázsa.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések