Decemberi csoda

 


December elején, amikor a hideg téli szél megérinti az arcunkat, és a város csodás fényekbe öltözik, a lelkünkbe egy különleges érzés költözik. Megnyílik a szívünk, és a gyermeki énünk életre kel. Lehet, hogy oly régen nem hagytuk megnyilvánulni őt. De a ma este egy remek alkalom, hogy megtaláljuk magunkban újra a gyermeklét önfeledt boldogságát.   

Emlékszel még azokra az estékre, mikor az ablakban könyököltél egy pár kitisztított gumicsizma mellett, és álmodoztál a csodáról, a varázslatról? Néhány gyönyörű hópehely szelíd lebegése jelezte a Télapó közeledtét. Kellemes fahéjas, narancsos illat lengte be a szobát. 

A ma este olyan, akár egy régi könyv, melyet hosszú idő után újra kinyitunk. Felbukkannak azok az emlékek, amikor gyermekként bontogattuk a kis csomagokat. Izgatottan pucoltuk a narancsot és törtük a diót. De leginkább attól volt boldog a szívünk, ha időt tölthettünk azokkal a személyekkel, akiket annyira szeretünk. 

A gyermeki énünk a tiszta öröm és ártatlanság forrása. Ebben az időszakban a lelkünk megnyílik a csodák előtt, és újra felfedezzük a világot, talán a régi szemüvegen át. Az apró dolgok jelentőségét újra felfedezzük: a csillogó fényeket, a forró csokoládé ízét, a család szeretetét. A boldogság gyakran a legegyszerűbb pillanatok rejlik.

A gyermeki énünk suttogva emlékeztet minket arra, hogy az igazi érték a szeretetben, az elfogadásban és az összetartozásban rejlik. Ez az időszak arra inspirál, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, megosztva a boldogságunkat, ahogyan azt gyermekkorunkban tettük.

A csillagok fénye ma átöleli a földet, gyermeki énünk is ragyog, megérintve azokat, akikkel megoszthatjuk ezt a különleges időszakot. 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések