Január 11. Újhold: Lépj ki az áldozatszerepből és teremtsd meg a jövőd!

 


A januári újhold kiváló lehetséget kínálhat a munkával, a karrierrel és a célok elérésével kapcsolatos tervek kidolgozására és megvalósítására. Energiái segíthetnek az elkötelezettségben és az önfegyelemben, valamint az olyan értékek megersítésében, mint a hség, a kitartás és az állhatatosság. Az átalakulás és a mélyreható változások energiáit hordozza. Ez azt jelenti, hogy a januári újhold idszakában az életünkben bekövetkez változások nagyon jelentsek lehetnek, és mélyreható változásokat hozhatnak, ezért érdemes tudatosnak lennünk a napokban. 

Az önszabotázs elengedése az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy javítsunk az életünkön. Ahhoz, hogy valódi elrelépést érjünk el, el kell engednünk azokat a régi gondolatokat, amelyek korlátozzák a lehetségeinket. El kell hinnünk, hogy képesek vagyunk a változásra, és az életünk alakításához szükséges erforrások birtokában vagyunk. 

A január ideális idszak arra, hogy újraépítsük az életünket, és meghatározzuk azokat a területeket, ahol fejldni szeretnénk. Ha elengedjük az önszabotázst, és javítunk az anyagi helyzetünkön, az új év olyan lehetségeket hozhat, amelyekrl korábban még álmodni sem mertünk. 

Az els lépés az, hogy felismerjük, hogy az életünk irányítása a mi kezünkben van. A körülményeknek és más embereknek csak akkor van hatalmuk felettünk, ha megengedjük azt. Az életünk irányításához elengedhetetlen, hogy merjünk változtatni, és a döntéseinkért vállaljuk a felelsséget. 

Gyakran az önszabotázsunk és az általunk hordozott hiedelmek azok, amelyek visszatartanak minket attól, hogy elérjük a céljainkat. 

Az önszabotázs az a folyamat, amikor tudattalanul olyan döntéseket hozunk, amelyek nem szolgálják az érdekeinket, és gyakran negatív hatással vannak az életünkre. Ezek a döntések gyakran a múltban szerzett tapasztalatokból vagy a környezetünkben lév emberektl átvett hiedelmekbl erednek. Az önszabotázs azonban nem csak az öntudatlan cselekedeteket jelenti, hanem azt is, hogy aktívan ellenállunk a változásnak vagy elutasítjuk azt. 

Az önszeretet és az önelfogadás is kulcsfontosságú szerepet játszik a mártírszerep elengedésében. Ugyanolyan fontos, hogy ne engedd, hogy mások véleménye vagy hatása befolyásolja az önmagadról kialakított képedet. Az önbecsülés segít, hogy a saját döntéseid alapján cselekedj, és ne azért, mert úgy gondolod, hogy másoknak az megfelel. 

Ha elengeded ezt a szerepet, és képes vagy saját életed irányítására, új lehetségek nyílnak meg eltted, és boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhetsz. Ne felejtsd el, hogy te vagy az életed irányítója, és az irányítás jogát nem veheti át senki más. 


Meditáció a januári újholdhoz 

Ülj le kényelmesen, és hunyd be a szemed. Lassan vegyél egy mély levegt, majd fújd ki. Képzeld el, hogy egy nyugodt, csendes erdei ösvényen lépkedsz. Az erd a nyugalom és a béke otthona. Érezd a fákból kiáradó illóolajak aromáját, és feledkezz bele az élménybe. Rövidesen érezni fogod, hogy egy hatalmas, nehéz terhet cipelsz a hátadon. Ez jelképezi az áldozati szerepedet, és minden olyan érzést, ami szabotálja az életedet. Érezd, hogy milyen nehéz és kimerít ez a teher. Érezd, ahogy elnyomja a szellemi energiáidat. 

Alig tudsz lépkedni a terhe alatt. Az erd mélyén van egy kis tisztás, ahol kényelmesen leülhetsz. Itt az id, hogy levesd magadról ezt a hatalmas batyut és bedobd a tábortzbe. Érezd, ahogy a terhet leveszed a válladról, és felszabadítod magad a súlya alól. A tzre hajítod, és látod, ahogy porrá ég. Miközben nézed, hogyan válik semmissé ez a sok negatív energia, mondd ki határozottan: „Elengedem a mártírszerepemet, és behívom az életembe a boldogságot és a szere- tetet.” Vagy: „Mostantól én irányítom a sorsomat, boldogan és szabadon élek.” Majd képzeld el, ahogy egy szép, arany fény övezi körbe a testedet. Ez a fény az életed új lehetségeit jelképezi, és azt az ert, amellyel újra irányíthatod az életedet. Ha kellképpen feltöltekeztél, akkor térj vissza a jelenbe, mozgasd meg a végtagjaidat és nyisd ki a szemed. 

Érdemes minden meditációs gyakorlat után lejegyzetelned az élményeidet, mert hasznodra lehetnek a késbbiekben. 


Kreatív gyakorlat a januári újholdhoz:
Írj egy levelet múltbéli önmagadnak, és oszd meg vele az évek során szerzett tapasztalataidat, amelyek segítettek a fejldésedben. látni fogod, mennyi bölcsesség van benned, és megvan a tudásod ahhoz, hogy bármikor változtass az életeden! 

Sok sikert kívánok hozzá!

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések