Karácsonyi varázslat

 


Valahol messze, hol a tél hófehér fátylába burkolta a falut, élt egy kisfiú, Máté. Szeme ragyogott a karácsonyi fények láttán, és szívében mélyen gyökeret vert az ünnep varázslatos hangulata.

Télen szinte minden nap a falu közepén lévő jégpályán csúszkált. Egy decemberi délután, amikor a hó hatalmas pelyhekben esni kezdett, egy idős úr, Misi Bácsi közeledett feléje. Kezében egy csomagot szorongatott, melyet gyengéden átnyújtott a kisfiúnak.

"Misi Bácsi vagyok, és egy kisebb csoda részese lehetsz most”- suttogta a kedves öregúr.

Máté izgatottan bontotta ki a csomagot, és egy varázslatos korcsolyát pillantott meg benne. Különleges ereje volt, mert aki a lábára húzta, annak szívét az öröm és a boldogság járta át. Hálásan köszönte az idős Úrnak, majd azonnal felpróbálta és elmerült egy új, varázslatos világban.

Máté csak úgy suhant a jégen, érezte, ahogyan a boldogság szárnyra kap a lelkében. Az emberek körülötte mosolyogtak, a karácsonyi fények pedig úgy tündököltek, mint még sohasem.

A kisfiú később a jégpálya szélén álló teázóba tért be, hogy felmelegedjen, ahol sok kis társával találkozott. Észrevette, hogy mindenki boldog, és rendkívül kedvesek egymáshoz az emberek. Mátét forró kakaóval és friss kaláccsal kínálták, majd közösen énekeltek karácsonyi dalokat. 

Ez a csodás téli este felmelegítette a kisfiú szívét, feltöltötte a lelkét. Megértette, hogy a legnagyobb kincs az öröm és a valódi szeretet. Ettől a naptól kezdve pedig akármerre járt a világban, megtanította embertársainak, hogyan találhatják meg ők is a kincseket a lelkük mélyén. 

Misi bácsi pedig elmondta neki, hogy a legfontosabb az, hogy mit vesz észre mások viselkedésében. Hiszen azért vidám, boldog és szeretetteljes körülötte minden ember, mert ő ezt az oldalukat kívánja meglátni. 


Máté karácsonya minden évben egy igazi varázslatos ünnepi időszakká vált, és rájött, hogy a legfontosabb, hogy szeretetet adjunk, és mi is elfogadjuk mások szeretetét.


És ha valaki decemberben a faluban járt, elmesélte, hogy látták, ahogy egy kisfiú korcsolyázott a csillagos éjszakában, és körülötte a hópelyhek mesés tánca örökké megmaradt a szívükben.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések