Június 23: Szent Iván-éj, amikor minden vágyad teljesülhet


 Szent Iván éjjele mindig is varázslatos időszak volt számomra. Ez az éjszaka a tűz és a víz szellemének ünnepe, melyek a tisztulást és a megújulást szimbolizálják. A tűz környéki tánc során érezni lehet a tisztító és transzformáló erőt, amely áthatja a testet és a lelket. A tűz segít megszabadulni a régi negatív energiáktól, elűzi a rossz szellemeket, így teret engedve a belső megújulásnak és a spirituális fejlődésnek.

A víz, mint az élet egyik alapvető eleme, szintén kiemelt szerepet kap ezen az éjszakán. Sok helyen kimennek a közeli forrásokhoz, tavakhoz, folyókhoz, hisznek abban, hogy a víz közelsége segíthet elengedni a terheket és feloldani a blokkjainkat. Az ilyen rituálék során az ember megújult energiával léphet tovább a spirituális útján.

A nyári napforduló energiája különösen erőteljes. Az emberek könnyebben kapcsolódhatnak a belső bölcsességükhöz és magasabb önvalójukhoz. Meditációs gyakorlatokat végeznek, hogy az intenzív spirituális tapasztalatok mélyebb belső megértésekhez vezessék őket. Ez az időszak arra ösztönöz, hogy tudatosan összekapcsolódjunk a természettel, megünnepeljük a fény győzelmét a sötétség felett. Eljött az újjászületés és a termékenység ideje.

Sokan különféle szertartásokat, varázslatokat és jóslásokat végeznek, gyógynövényeket szednek, hiszen ezek most különösen hatékonyak lehetnek. A tűz köré gyűlve az emberek megünneplik az életet és a természet áldásait.

Mindig is szerettem a tündérek világát, és azt tartják, hogy Szent Iván éjjelén átjönnek hozzánk, és mi is betekintést nyerhetünk a birodalmukba. Érdemes kimenni az erdőbe vagy egy tó, folyó partjára, ahol könnyebben kapcsolatba léphetünk velük. Két galagonyabokor vagy két tölgyfa között átjáró nyílhat a tündérek világába. Ezen az éjszakán imádkozhatunk vagy szólhatunk a tündérekhez, hogy adjanak betekintést a világukba, látogassanak meg minket, és segítsenek álmaink valóra váltásában. Kedveskedhetünk nekik édes vagy gyümölcsös illatokkal, virágokkal.

Ez az időszak emlékeztet minket az ember és a természet közötti szoros kötelékre. Ha tiszteletben tartjuk a természetet, találkozhatunk tündérekkel és megkaphatjuk a varázslatos képességeiket vagy az élet titkainak megértésének ajándékát. Ezzel a tudatos kapcsolódással könnyebben elérhetjük céljainkat és a személyes fejlődést, amire régóta vágyunk.

Most hunyd be a szemed, és érezd át, hogy elérkezett ez a varázslatos pillanat. Ezen az éjszakán feltárul előtted a tündérek titkos birodalma, és minden vágyad teljesülhet egy szempillantás alatt. Nem létezik stressz, sem aggodalom, hiszen tudod, hogy minden a te égi terved szerint alakul. Életed eseményeit te magad álmodtad meg a születésed előtt, és most, ezen az éjszakán, megértheted, hogy mely eseményre miért volt szükséged, hova vezetett téged. Nincs más dolgod, mint figyelni a szíved hangjára, hisz mindig rávezet a helyes útra.

A negatív gondolatokat és eseményeket azzal tartod életben, hogy képtelen vagy megbocsátani és hinni a csodákban. De ha felismered a tanítást, amit ezek a helyzetek hordoznak, könnyedén alakíthatod a jövődet saját kedvedre. Hidd el, ez a világ oly egyszerű és tiszta. A legnagyobb kihívás abban rejlik, hogy legyőzzük önmagunkat és megnyíljunk a varázslat felé. 

Ha ma este úgy döntesz, hogy másképp tekintesz az életedre, meglátod, hogy a sorsod is átalakul. Ezer és ezer csoda köszönt rád nap, mint nap. Ez nem jelenti azt, hogy többé nem lesznek kihívásaid, hanem azt, hogy te irányítod majd az életedet, nem pedig a problémáid. Olyan emberré válsz, aki saját életének a kovácsa.

Ma este észreveszem a körülöttem lévő csodákat és hálát adok az életemért. Tudom, hogy én alakítom a sorsomat, így senkit sem okolok a helyzetemért. Megtanulom a leckét, megbocsátok és továbblépek. Egy új élet vár rám, tele tündérmesékkel és varázslatokkal.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html

Megjegyzések