Lassítsd le az életed!

 


Észrevetted, hogy vannak emberek, akik mindig sietnek valahová? Mintha az egész életük egy véget nem érő rohanás lenne, állandóan az idővel küzdenek. Mindig van egy következő feladat, egy újabb határidő, ami miatt sosem tudnak megállni és élvezni a jelen pillanatát.

Pedig ha tudnád, hogy megnyugszik a lelked, ha lelassítasz… Az, aki igazán jelen tud lenni a pillanatban, képes értékelni az élet apró örömeit. Nem aggódik a jövő miatt, és nem rágódik a múlton. Megérti, hogy az élet szépsége éppen abban rejlik, hogy megéljük a mostot.

Az ilyen emberek társaságában igazi nyugalomra lelhetsz.

Aki állandóan rohan, valójában elégedetlen az életével. Úgy érzi, mindig lemarad valamiről, és soha nincs elég ideje. Ez számára egyfajta menekülés a belső nyugtalanság és az elégedetlenség elől. Nem veszi észre, hogy az igazi boldogságot nem a végeláthatatlan feladatok teljesítése hozza meg, hanem az élet egyszerű, ám jelentős pillanatai.

Az, aki tudatosan lassít, képes valóban jelen lenni. Megértő és türelmes másokkal szemben. Értékeli a csendet és a nyugalmat, és képes harmóniát teremteni maga körül.

A rohanó ember társaságában könnyen feszültté és kimerültté válhatsz. Az ilyen emberek mellett nehéz megtalálni a belső békét.

Az a személy, aki képes lelassítani és megélni minden pillanatot, inspiráló és megnyugtató hatással van rád. Érdemes tehát olyan emberek társaságát  választani, akik tudják értékelni az élet apró örömeit, és akik mellett te is megtalálhatod a belső békédet.

Becsüld magad annyira, hogy a nyugodt és kiegyensúlyozott emberek társaságát választod!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések